Google face Gmail-ul mai greu de spionat de catre serviciile secrete

de Redactia Hit | 21 martie 2014

Gigantul Google a decis sa faca un pas in plus in securizarea serviciului sau de email, Gmail, si se pare ca noile implementari vor  ingreuna accesul unor institutii precum NSA la mailurile utilizatorilor.

Dupa cum scrie Engadget, este vorba despre doua noutati in materie de securitate a email-urilor. Prima se refera la folosirea exclusiva conexiunilor HTTPS in momentul in care un utilizator verifica sau trimite un mesaj. Implemetarea nu este noua. Ea dateaza din 2010, insa pana acum utilizatorii serviciului Google au avut posibilitatea de a dezactiva optiunea HTTPS.

A doua schimbare este mai importanta si se refera la encriparea email-urilor routate prin centrele de date ale gigantului internet.

Se pare ca Google a decis sa renunte si la diplomatie in momentul in care a anuntat schimbarile. Intr-o postare pe blogul oficial, cei de la Google fac referire la "dezvaluirile de vara trecuta", mai exact la scandalurile legate de activitatile de interceptare a comunicatiilor electronice intreprinse de NSA.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: gmail https encriptare email gmail google nsa
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google