Ghid Kaspersky Lab: Cum sa te aperi de pericole pe internet ca un expert in securitate IT

de Redactia Hit | 10 noiembrie 2014

Expertii Kaspersky Lab din cadrul Global Research and Analysis Team au publicat un ghid cu masurile de securitate pe care le folosesc ei insisi pentru a se proteja atunci cand comunica prin email, prin intermediul programelor de mesagerie instanta si al smartphone-urilor, cand navigheaza pe internet, precum si in interactiunile din lumea reala.

Va prezentam aproape integral textul original:

Email

Publicitatea contextuala se bazeaza pe o analiza detaliata a publicului tinta. Din acest motiv, companiile care construiesc campaniile de publicitate contextuala lucreaza cu furnizorii de servicii de email. Email-urile stocheaza multe informatii personale – de la haine comandate online, la locuri in care intentioneaza sa mearga in vacanta sau orice alte obiecte si servicii pe care doresc sa le achizitioneze. Tot ce este stocat in contul de e-mail poate cauza serioase probleme de securitate, daca nu tii cont de cat de importante sunt aceste informatii si de cine sunt cei care le pot vizualiza. Expertii Kaspersky Lab recomanda urmatoarele masuri de siguranta pentru e-mail:

  • Utilizeaza servicii de criptare atunci cand comunici cu alti utilizatori pe e-mail;
  • Creeaza o cheie de criptare complexa – cu cat aceasta este mai lunga, cu atat este mai sigura;
  • Fii atent la metadata chiar si atunci cand continutul e-mail-ului este criptat. Atat expeditorul, cat si destinatarul, precum si subiectul mesajului pot fi interceptate.
  • Atentie! Orice mesaj trimis vreodata va fi decriptat in cazul in care cheia privata folosita in criptare este sustrasa. De multe ori, evitarea utilizarii serviciilor de e-mail este de preferat.


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ghid securitate experti sfaturi securitate kaspersky securitate specialisti IT
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google