Facebook pe Android: acces nerestrictionat la agenda, microfon si camera

de Liviu Petrescu | 1 iulie 2013

Aplicatia Facebook de Android a fost analizata de Norton, iar rezultatele sunt inspaimantatoare: Facebook a copiat numerele de telefon din agendele utilizatorilor pe serverele proprii si isi rezerva dreptul sa inregistreze orice conversatie prin microfon si sa faca poze si capturi video, oricand, fara sa ceara acordul sau macar sa anunte utilizatorul.

Tot mai multi critici ai retelei sociale sustin ca Facebook strange informatii si despre cei care nu au cont, iar aplicatia Android confirma acest lucru. Toate libertatile pe care si le permite Facebook tin de instalarea aplicatiei, nu de utilizarea unui cont.

Reprezentantii Facebook au raspuns doar la o parte din acuzatii si au anuntat ca au sters numerele de telefon copiate pe servere. Faptul ca aplicatia Facebook pentru Android poate inregistra orice conversatie si poate stoca oricand imagini si clipuri video prin camera a ramas deocamdata fara raspuns.

Indiferent de raspunsul Facebook, Norton sustine ca aplicatia retelei sociale nu este singura care incalca in moduri flagrante drepturile utilizatorilor.

Sursa: ZDNet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: aplicatie facebook android acces date facebook incalcarea drepturilor utilizatorului
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google