Decret controversat, aprobat de presedintele SUA - Anonymous, la primul esec

de Redactia Hit | 13 februarie 2013

Statele Unite isi intaresc mai mult securitatea impotriva atacurilor cibernetice printr-un decret privind infrastructurile strategice, prin care incurajeaza sectorul privat sa puna la dispozitia statului informatiile clasificate.

"America trebuie sa raspunda amenintarii tot mai mari reprezentate de atacurile informatice (...) Am semnat azi un nou decret care ne va intari capacitatea de aparare impotriva atacurilor informatice prin sporirea schimburilor de informatii si prin dezvoltarea de norme menite a ne proteja securitatea nationala, locurile de munca si viata privata", a explicat Obama in Congres, cu ocazia discursului sau privind starea Uniunii.

"Acum Congresul trebuie sa actioneze la randul sau, adoptand legile care sa ofere guvernului o mai mare capacitate de a ne securiza retelele si de a preveni atacuri", a adaugat el.

Decretul, adoptat dupa esecul a doua proiecte de lege in Congres, indeamna la anuntarea - de aceasta data voluntar, si nu obligatoriu - amenintarilor de atacuri informatice care ar putea viza infrastructuri precum retelele electrice, oleoducte sau sistemele de distribuire a apei.

Cititi mai mult pe acest subiect pe Business24

In alta ordine de idei, grupul de hacktivisti Anonymous care s-a declarat impotriva acestui decret, a atacat fara succes canalul de streaming video initiat de Casa Alba si care a transmis discursul presedintelui american si semnarea decretului. Anonymous a avertizat ca va raspunde cu un atac in cazul in care decretul va fi aprobat de presedintele american.

Motivatia principala a Anonymous este legata de faptul ca "Internetul este un teritoriu suveran, nu se substituie niciunui stat!". Se pare insa ca hacktivistii nu au reusit de aceasta data sa blocheze tinta vizata, scrie CNET.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: anonymous atac guvern SUA decret obama atacuri it obama discurs anonymous
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google