Cupa Mondiala 2014: Hackerii ataca suporterii si le fura banii - cum ne protejam

de Redactia Hit | 1 iulie 2014

Evenimentele sportive de anvergura internationala sunt adeseori folosite de infractorii cibernetici pentru a face bani pe seama fanilor, iar Cupa Mondiala 2014 nu face exceptie.

Bogdan Botezatu, Senior E-threat Analyst la Bitdefender, a enumerat, la solicitarea Ziare.com, cele mai des intalnite inselaciuni legate de CM:

  • Softuri care prezic rezultatele la meciuri bazate pe performantele din trecut ale echipelor adverse.

Acestea pot cumparate sau descarcate gratuit. Jucatorii la casele de pariuri care au platit isi dau seama insa rapid ca aplicatiile nu fac absolut nimic util, ci furnizeaza date aleatorii. Mai mult, cei care decid sa le descarce gratuit se pot trezi cu calculatoarele virusate de amenintari care vin la pachet cu aceste aplicatii.

  • Pagini false de Facebook care imita evenimentul oficial

Dupa ce utilizatorul a dat like paginii false, acesta va fi bombardat cu linkuri potential malitioase sau care duc catre pagini de phishing.

O inselaciune electronica (phishing) consta, in mod obisnuit, in trimiterea de catre atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, in care utilizatorul este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a castiga anumite premii, sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale.

Cititi mai multe despre "Cupa Mondiala 2014: Hackerii ataca suporterii si le fura banii - cum ne protejam" pe ZIARE.COM

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cupa Mondiala 2014 malware fotbal malware braziia bitdefender world cup antimalware
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google