Cum sa navighezi in siguranta pe Internet: Sfaturi simple si eficiente de la un director Google

de Redactia Hit | 30 martie 2015

Un director de la Google arata care sunt cele mai simple si eficiente metode pentru a fi in siguranta cand navighezi pe Internet. Justin Schuh a facut o lista scurta cu sfaturi pe aceasta tema pentru Business Insider.

El conduce echipa care se ocupa de partea de securitate a browser-ului Chrome de la Google.

Evita sa folosesti calculatoarele din spatiile publice

Iti place sa mergi la biblioteca sau la salile de calculatoare? Lucrezi la receptie ori in orice alt domeniu unde si alte persoane pot avea acces la laptopul tau? Atunci nu este recomandat sa iti verifici contul bancar sau site-uri ce contin datele tale personale. Schuh sustine ca e bine sa le folosesti doar atunci cand cauti informatii publice.

Foloseste parole diferite pentru conturi diferite

E dificil sa memorezi multe parole, insa trebuie sa te feresti cat de mult poti sa folosesti aceeasi combinatie pentru toate site-urile pe care le accesezi.

Schuch aminteste ca exista unele programe care te pot ajuta sa iti organizezi parolele, insa exista si alte solutii simple.

De exemplu, daca parola ta preferata este "iubescfotbalul88", atunci poti adauga la final prima litera a site-ului pe care te loghezi. De exemplu, pe Facebook, parola va fi "iubescfotablul88F", pe Yahoo vei folosi "iubescfotbalul88Y", pe Gmail "iubescfotbalul88G" si asa mai departe.

Autentificarea in doi pasi

Marile site-uri, precum Google, Facebook sau Yahoo, folosesc o metoda suplimentara de protejare a datelor, in afara de intrebarea de siguranta, anume autentificarea in doi pasi.

Acest serviciu functioneaza astfel: introduci numarul de telefon, primesti un mesaj cu un cod, pe care il introduci cand vrei sa accesezi contul respectiv.

Setarile se salveaza pe dispozitivul respectiv, iar cei care incearca sa intre in contul tau de pe alt calculator, laptop sau telefon mobil vor fi nevoiti sa introduca codul pe care l-ai primit prin SMS. In caz contrar, nu il pot accesa.

Cititi in continuare despre "Cum sa navighezi in siguranta pe Internet: Sfaturi simple si eficiente de la un director Google" pe Ziare.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cautare google sfaturi browsing internet securitate browsing online
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google