Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?

de Redactia Hit | 4 noiembrie 2014

Internetul a devenit, in ultima vreme, un mediu de afaceri plin de amenintari din cauza hackerilor. Multe dintre marile companii au fost afectate de atacuri cibernetice, ca de altfel si cele mici. In acelasi timp, atacurile cibernetice pot deveni si mai periculoase, dupa cum reiese din studiul realizat de Pew Research Internet Project.

Cat ar trebui sa chealtuiasca o mica firma pentru a-si asigura protectie cibernetica? Conform lui Eric Montague, presedintele companiei IT Executech, o firma cu 50 de angajati are nevoie de 57.600 de dolari pe an, spun cei de la BusinessWeek.

Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender

Montague recomanda gazduirea securizata pentru e-mail-urile angajatilor unei companii, care costa 12,95 de dolari pe luna pentru fiecare angajat, un serviciu antivirus, care costa trei dolari pe luna pentru fiecare angajat si un serviciu backup online, care costa 50 de centi/Gb. Acestora li se adauga un sistem de securitate pentru mobil - 20 de dolari pe luna pentru fiecare angajat, costurile pentru un serviciu extern IT - 52,5 dolari pe luna pentru fiecare angajat. Astfel, suma calculata de Montague pentru o firma cu 50 de angajati ajunge la 4.800 de dolari, adica 57.600 de dolari pe an.

Cititi mai multe despre "Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?" pe Business24.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: secuitate informatica imm costuri securitate infromatica firme protectie cibernetica firme
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google