China isi face oficial armata de "hackeri"

de Redactia Hit | 30 mai 2013

Agentia de presa Xinhua, care este finantata de guvernul chinez, scrie ca Armata de Eliberare a Poporului, care pare sa stea in spatele mai multor atacuri cibernetice impotriva institutiilor SUA, va incepe sa se pregateasca impotriva unor potentiale amenintari, inclusiv de tip informatic.

Daca pana de curand ramura IT a Armatei de Eliberare a Poporului actiona aproape anonim, dar cu binecuvantarea Beijing-ului, acum lucrurile par sa devina oficiale. Fortele de raspuns ale Chinei impotriva amenintarilor informatice vor incepe, de altfel, antrenamentele, iar un exercitiu militar concentrat pe probleme cibernetice va avea loc in curand. Oficialii armatei chineze au declarat ca nu mai putin de opt academii militare vor participa la aceste exercitii care vor fi supravegheate direct de Comandamentul Militar al Beijing-ului.

Se pare ca stirea privind infiintarea de catre China au unei forte de interventie in cazul unor probleme cibernetice vine pe fondul raportului oficial al Departamentului de Aparare al SUA care acuza direct hackerii chinezi de compromiterea unor proiecte secrete ale armatei americane.

In conditiile in care hackerii Armatei de Eliberare a Poporului sunt activi in peisajul cibernetic de mai multa vreme, crearea structurii oficiale anuntata de China poate fi privita mai mult ca o miscare strategica si diplomatica. Evident, scopul acestei noi armate de hackeri a Chinei nu va fi limitat la cel anuntat oficial, si anume apararea in cazul unor amenintari informatice, iar americanii stiu acest lucru mai bine decat oricine. Si poate ca este pentru prima data in istorie cand SUA are o capacitate de raspuns discutabila in fata unui astfel de adversar cum este China.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cyber war sino american atac hackeri china sua armata de eliberare a poporului china grup hackeri
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google