Calculati cat de expusa este compania si ce pierderi ar inregistra in cazul unui atac IT

de Redactia Hit | 23 septembrie 2014

Symantec anunta disponibilitatea pentru companii a Data Breach Risk Calculator, un instrument pentru determinarea impactului unei brese de securitate asupra activitatii unei companii, inclusiv pentru estimarea pierderilor pe care le-ar putea suferi o entitate economica in cazul unui atac informatic.

Calculatorul estimeaza nivelul de expunere a unei organizatii la brese de securitate si probabilitatea ca o bresa sa afecteze compania respectiva in urmatoarele 12 luni, oferind o estimare a costurilor pentru fiecare informatie pierduta, precum si pierderile totale suferite de companie in cazul unei vulnerabilitati.

In prezent, o bresa genereaza, in medie, pierderi de 5,5 milioane de dolari pentru o companie, in timp ce costul pentru fiecare informatie confidentiala compromisa este de 194 de dolari, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Ponemon Institute.

Data Breach Risk Calculator cuprinde 13 intrebari si, pe baza estimarilor facute, poate ajuta organizatiile sa inteleaga riscurile la care sunt expuse si sa obtina informatii suplimentare pentru a preveni bresele de securitate.

Accesati Data Breach Risk Calculator

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: calculator risck atac it Data Breach Risk Calculator symantec risck hacking companii
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google