Bitdefender: Frecventa de aparitie a virusului Cryptolocker in Romania creste

de Redactia Hit | 28 octombrie 2013

Amenintarea informatica Cryptolocker, ce blocheaza accesul utilizatorului la fisierele din computer si solicita bani in schimbul deblocarii lor, afecteaza, in Romania, deopotriva organizatii si utilizatori individuali, provocand pagube semnificative, se arata intr-un comunicat Bitdefender.

Potrivit datelor companiei de securitate disponibile in produsele instalate, in Romania sunt identificate zilnic 3-4 tentative de infectie blocate, iar frecventa acestora este in crestere. Virusul a fost semnalat prima data aici in urma cu aproximativ trei saptamani.

Amenintarea se propaga prin intermediul fisierelor atasate inemailuri spam care odata accesate descarca si ruleaza in computer virusul Cryptolocker sau prin accesarea unor site-uri compromise.

"Pericolul pe care acest software il prezinta sta in faptul ca poate face inaccesibile fisiere importante in organizatii, precum cele financiar-contabile sau alte documente critice. Mai mult, schema utilizata pentru criptare este foarte puternica. Practic odata afectat utilizatorul de computer nu-si va mai putea recupera datele criptate decat dupa plata sumei cerute. Acest lucru inseamna insa finantarea atacatorilor si o contributie la intarirea sistemului si la extinderea amenintarii informatice", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Cele mai multe tentative de atac au fost inregistrate pana acum in SUA, Germania si Marea Britanie.

(Bitdefender)

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cryptolocker evolutie bitdefender cryptolocker amenintare informatica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google