Bitcoin are un defect fundamental: sistemul poate fi exploatat in interes personal

de Liviu Petrescu | 6 noiembrie 2013

Moneda digitala Bitcoin se bazeaza pe un sistem care poate fi exploatat in interes personal, se arata intr-un nou studiu realizat la Universitatea Cornell. Un grup suficient de mare de utilizatori ar putea prelua valoarea intregului sistem, potrivit cercetatorilor.

Descrisa de prof. Emin Surer, metoda de destabilizare a economiei Bitcoin se bazeaza pe actiunile unui grup de utilizatori, care ar putea exploata sistemul care in mod normal are ca element de stabilitate tocmai onestitatea tuturor participantilor.

Bitcoin

In momentul de fata, 1 Bitcoin valoreaza aproape 800 lei, iar economia monedei digitale depaseste valoarea totala de 370 milioane dolari, cu peste 10 milioane de utilizatori.

Profesorul de la Cornell sustine ca si software-ul Bitcoin este vulnerabil, iar atunci cand un grup nu impartaseste la timp informatiile despre gasirea de noi monede, acesta va putea prelua treptat intregul sistem.

De cealalta parte, sustinatorii Bitcoin spun ca un atac la adresa economiei digitale este pur teoretic si nici nu ar putea aduce profituri mai mari decat participarea onesta in sistemul monetar Bitcoin.

Sursa: BBC

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: vulnerabilitati sistem bitcoin exploatare modena bitcoin bitcoin moneda digitala
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google