Banci mari si televiziuni din Coreea de Sud, victime ale unui atac informatic masiv

de Redactia Hit | 20 martie 2013

Retele informatice ale celor mai mari banci si televizuni din Coreea de Sud au suferit, in acesta dimineata, disfunctionalitati majore.

Practic, activitatea bancilor (de la tranzactii la ghiseu si pana la cele de la electronice) au fost paralizate pentru mai multe ore, iar site-urile retelelor de televiziune sud-coreene au inregistrat caderi. Majoritatea problemelor au fost inlaturate dupa aproximativ doua ore si jumatate, dupa cum scrie presa internationala.

Intr-o prima faza, autoritatile sud-coreene nu au putut preciza care este cauza caderii, insa expertii in securitate IT spun ca nu este exclus un atac informatic orchestrat de catre Coreea de Nord.

Incidentul, despre care nu se poate spune clar daca a fost un atac cibernetic sau doar un accident, se pare ca nu a dus la compromiterea datelor clientilor bancari. Totusi, acelasi incident arata ca una dintre cele mai avansate tari din punct de vedere tehnologic si al infrastructurii internetului este vulnerabila.

Ramane de vazut daca sud-coreenii s-au confruntat cu un atac sau este vorba, totusi, doar despre o cadere accidentala a retelelor de computere.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: coreea de sud ciber atac atac informa tic coreea de nord retea computere atac informatic
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google