Atentie la TweetDeck! O vulnerabilitate permite furtul datelor de autentificare Twitter

de Redactia Hit | 3 iunie 2014

Bitdefender anunta ca mii de utilizatori au cazut in capcana unor escrocherii care le promit mai multi fani pe Twitter, in schimbul credentialelor de autentificare in retea.

Escrocheria se ralizeaza prin exploatarea plarformei TweetDeck si a sectiunii Trends (Twitter) si este pusa la cale de un grup de infractori care provin, cel mai probabil, din Turcia.

Producatorul de software de securitate cibernetica Bitdefender a denuntat fraudele si a notificat compania de micro-blogging cu privire la site-urile periculoase care sunt promovate masiv prin Twitter Trends.

"Escrocii, care ar putea fi din Turcia, profita de nerabdarea utilizatorilor de a castiga vizibilitate pe platforma. In ultima luna, au inregistrat zeci de site-uri similare pe domenii de top precum .com, .net si .us. Grupul de infractori promite follower-i pe Twitter gratuit sau contra cost in schimbul credentialelor de autentificare ale utilizatorilor. Cei care acceseaza optiunea ’’gratuita’’ obtin imediat 20 de fani care ii urmaresc pe Twitter – utilizatori legitimi sau profiluri false care fac parte dintr-o retea de tip bot. Ei sunt abonati automat la sistem fara a li se cere permisiunea, devenind la randul lor fanii altor 100 de utilizatori", se arata intr-un anunt al Bitdefender.

"Daca escrocheriile de Facebook ce promit like-uri sunt doar o mare pacaleala, cele de Twitter chiar livreaza ceea ce promit. Ironic este ca exista un pret de platit chiar si in versiunea gratuita, pentru ca escrocii obtin datele de autentificare ale contului de Twitter. Astfel, marfa tranzactionata este de fapt utilizatorul", spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender

Pentru a obtine controlul conturilor, escrocii exploateaza aplicatia legitima TweetDeck, care permite utilizatorilor sa filtreze continutul platformei de micro-blogging. Pentru a obtine mai multi faniI, utilizatorii trebuie sa autorizeze aplicatia, iar aceasta poate publica mesaje in numele lor, poate vedea pe cine urmareste utilizatorul si poate urmari noi conturi.

Bitdefender sfatuieste utilizatorii pacaliti sa dezinstaleze TweetDeck si sa reautorizeze apoi aplicatia. De asemenea, o scanare de securitate va identifica daca exista software periculos  pe toate dispozitivele de pe care utilizatorul s-a conectat la contul de Twitter.

Sursa: Bitdefender

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: vulnerabilitate tweetDeck escrocherii twitter bitdefender analiza fraude twitter
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google