Atentie! Val de atacuri phishing asupra clientilor Bancii Transilvania si ING

de Redactia Hit | 11 martie 2014

Bitdefender avertizeaza, intr-un comunicat de presa, ca utilizatorii servicilor de online banking ale Bancii Transilvania si ING sunt tinta unui val de atacuri de tip phishing.

In ultima saptamana s-au intensificat atacurile informatice de acest tip ce par a fi puse la cale de aceiasi hackeri. Dupa ce le fura datele bancare prin intermediul paginilor phishing, escrocii informatici fac plati online in numele victimelor si le golesc conturile, se arata in comuncatul companiei de solutii de securitate.

"Pana de curand, a fost o perioada de acalmie in materie de phishing-uri care vizeaza site-urile bancilor romanesti, dar in ultima perioada aceste atacuri au revenit in actualitate si tintesc clientii Bancii Transilvania si ING. Utilizatorii nu verifica intotdeauna pagina unde isi introduc ID-ul de logare, parola sau tokenul. Pentru ca paginile arata exact ca cele legitime ale bancii si sunt in limba romana, multi oameni cad in capcana", avertizeaza Alin Damian, Online Threats Researcher, Bitdefender.

Site-urile de tip phishing imita continutul paginilor autentice de logare ale bancilor. Totusi, atacul asupra Bancii Transilvania nu reproduce mesajul de avertisment de pe site-ul institutiei bancare, prin care aceasta isi avertizeaza utilizatorii ca nu va trimite niciodata mesaje prin care sa solicite accesarea de link-uri si introducerea datelor de logare ale contului (ID de logare, parola, cod token).

Specialistii in securitate IT recomanda utilizatorilor sa verifice intotdeauna ca au o conexiune securizata, semnalata in browser de prezenta "https". Pentru a face plati si tranzactii in siguranta, utilizatorii pot folosi si aplicatia Bitdefender Safepay, disponibila in produsele antivirus Bitdefender.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tentativa pishing banca transilvania phishing ING bitdefender avertisment phishing
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google