Atacurile cibernetice targetate business fac pagube din ce in ce mai mari. Industria de asigurari e "pe faza"

de Radu Eftimie | 7 iulie 2014

Pagubele produse de atacurie cibernetice asupra companiilor din intreaga lume vor deveni din ce in ce mai sofisticate, mai eficiente si, prin urmare, mai costisitoare pentru companiile targetate. Pe langa atacatori si victime exista inca un element in aceeasta ecuatie si care speculeaza situatia pentru venituri mai mari: asigurarile.

Numarul si amploarea atacurilor cibernetice asupra companiilor au cunoscut o evolutie ingrijoratoare in ultimii cinci ani.

Cu cat companiile vizate de atacuri au fost mai mari si cu cat atacurile au fost mai bine organizate, cu atat pagubele rezultate au fost mai insemnate. Industria asigurarilor nu a trebuit decat sa fie pe faza, pentru a "profita" de necazul altor companii.

Business Insider scrie ca in 2012 primele brute subscrise in clasa de asigurari in cazuri de atacuri cibernetice puteau fi etimate la 850 milioane de dolari, iar in 2013 valoarea acestora a crscut la 1,3 miliarde dolari.

Ce urmeaza? Se pare ca lucrurile nu au decat un curs, iar acesta nu reprezinta si cea mai buna veste pentru companii. Valoarea politelor pentru aceasta clasa de asigurari va depasi doua miliarde dolari la finalul lui 2014, potrivit celor mai recente estimari ale analistilor citati de Business Insider.

Paradoxal, insa, multe companii, mai afirma sursele BI, nu sunt constiente de pericolul reprezentat de atacurile informatice asupra organizatiilor, iar un exemplu concludent este dat de situatia din Marea Britanie, unde un studiu recent arata ca noua din zece companii sunt expuse riscului de a fi tinta hackerilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: asigurari atac informatic costuri atac it companii prime subscrise atac cibernetic
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google