Anonymous pune "tunurile" pe Coreea de Nord

de Redactia Hit | 3 aprilie 2013

Nu stim sigur cum sa privim aceasta stire. Este de bine, este de rau? Putem spune insa ca in contextul actual, in care tensiunile dintre Vest si nord-coreeni stau sa izbucneasca intr-un conflict ale carui consecinte sunt greu de anticipat, decizia Anonymous de a demara o campanie de atacuri cibernetice impotriva Coreei de Nord ar putea pune si mai multe paie pe foc.

Pe scurt, o grupare afiliata Anonymous a anuntat ieri seara ca regimul lui Kim Jong-un va fi tinta predilecta a atacurilor informatice in perioada urmatoare. Ce poate face Anonymous pentru a sabota activitatile (inclusiv cele militare) ale Coreei de Nord? Primul mesaj al Anonymous catre dictatura din Coreea de Nord suna asa: "First we gonna wipe your data, then we gonna wipe your badass dictatorship government". Nu credem ca mai este nevoie de traducere... Tinta finala a Anonymous, cel putin la nivel declarativ, este "eliberarea tarii", respectiv inlaturarea lui Kim Jong-un si restaurarea democratiei.

(sursa foto: Mashable)

Cei de la Anonymous precizeaza in declaratia de "razboi" ca au deja acces la retelele intranet guvernamentale ale regimului lui Kim Jong-un, dar si la serverele de mail si la serverele de internet ale institutiilor Nord-Coreene.

Pe de alta parte, cei de la Anonymous spus clar ca NU sustin actiunile SUA in conflictul ce mocneste cu nord-coreenii, in schimb vor sa aduca "liberatea" in Coreea de Nord.

Surse: BGR, The Next Web, Anonymous

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: anonymous coreea de nord atac anonymous dictatura amenintari anonymous coreea de nord
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google