Anonymous ataca Bank of America. Motivul: spionarea clientilor!

de Redactia Hit | 1 martie 2013

Grupul de hacktivisti Anonymous a anuntat, prin intermediul unei informari adresate media, ca a reusit sa intre in posesia a nu mai putin de 14GB de date apartinand unor importanti executivi din domensiul financiar si nu numai.

Anonymous a avut ca tinta principala publicarea unor informatii care fac dovada faptului ca Bank Of America isi spioneaza clientii si le colecteaza datele personale in scopuri mai putin legale.

Bank Of America nu este, insa, unica institutie de mari dimensiuni care a fost afectata de recentul atac al Par:AnoiA (grup care tine de Anonymous). Target-ul a inclus companii din intreaga lume, precum Bloomberg, Thomson Reuters si TEKSystems.

Cei de la Anonymous spun ca obtinerea celor 14GB de date nu a avut loc in timpul operatiunii de hacking, ci prin intermediul unui server localizat in Israel, datele fiind colectate treptat.

Cele mai importante date obtinute de Anonymous nu se refera la informatiile despre anumite conturi personale si de business ale executivilor diferitelor companii, ci la activitatile de hacking si spionaj informativ asupra persoanelor, intreprinse de anumite companii, inclusiv cu tinta pe participantii si initiatorii miscarii Occupy Wall Street.

Raportul Anonymous vine la doar trei saptamani dupa ce gruparea de hacktivisti a atacat Federal Researve (Rezerva Federala a SUA).

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: anonymous bank of america atac anonymous banci occupy wall street
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google