11,6% dintre PC-urile echipate cu antivirus sunt infectate (Bitdefender)

de Redactia Hit | 5 septembrie 2013

Cel putin unu din zece computere echipate cu o solutie antivirus este infectat cu virusi, releva datele furnizate de Bitdefender QuickScan, scaner-ul de securitate ce identifica amenintarile informatice active prin verificarea zonelor critice din computere.

Testul realizat in prima jumatate a anului arata ca in medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicatia pentru desktop – 60-Second Virus Scanner – sunt infectate cu cel putin un tip de software periculos. Studiul mai arata ca dispozitivele infectate ruleaza o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce si-a incheiat ciclul de viata in iulie 2010) pana la Windows 8 – cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Microsoft. Numarul de infectii gasite pe fiecare platforma este proportional cu cota de piata a fiecarei editii de Windows.

"In mai putin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infectii sporadice la mai mult de 145 de milioane de amenintari cunoscute, o rata de 40.000 de virusi pe zi. Acest lucru pune o presiune uriasa pe solutiile antivirus si creste probabilitatea unor infectii in cazul in care antivirusul si sistemul de operare nu sunt actualizate regulat. Din acest motiv o a doua opinie - obtinuta printr-o scanare online – ar putea identifica incidentele de securitate inainte de a produce efecte asupra utilizatorului", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Cumparati de la eMag solutii de securitate Bitdefender

Datele arata ca 9,28% dintre computerele ce ruleaza Windows 2000 sunt infectate. Windows XP, ce isi va incheia ciclul de viata anul viitor in aprilie, este inca folosit masiv si are o rata de infectie de 12,8% dintre sistemele scanate. Trecand la sistemele noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce ruleaza Windows 7 si o alta solutie de securitate au fost gasite infectate. In contrast, pe numai 4,59% dintre masinile cu Windows 8 au fost gasiti virusi.

Potrivit OPWSAT, Windows 7 are cea mai mare cota de piata dintre toate sistemele Windows, respectiv 53,8%, urmat de Windows XP, cu 36,2% si Windows Vista cu 8,1%.

Datele QuickScan releva ca cel mai mare numar de computere infectate sunt in India (rata de infectie de 14,48%), Romania (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) si Franta (7,47%). Statisticile reflecta doar infectiile pe computere care ruleaza deja o solutie de securitate – platita sau gratuita.

Sursa: Bitdefender

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: rata virusi windows 7 virusi windows 8 risc se curitate antivirus studiu bitdefender windows
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google