1,3 milioane de conturi ale utilizatorilor Orange din Franta, expuse unui atac cibernetic

de Redactia Hit | 8 mai 2014

In urma cu aproximativ 3 luni, circa 800.000 de conturi ale unor utilizatori ai operatorului telecom Orange au fost tinta unui atac cibernetic, iar acum povestea se repeta. 1,3 milioane de conturi ale clientilor Orange au fost tinta unui atac al hackerilor, incidentul fiind dezvaluit la cateva zile de la desfasurarea ostilitatilor.

In primul rand, trebuie spus ca, potrivit ZDNet, doar clientii din Franta ai operatorului au fost vizati de atacatori, iar bresa de securitate pare sa fi fost eliminata inca din data de 5 mai, adica inainte ca Orange sa faca public anuntul privind atacul.

Orange precizeaza intr-un comunicat remis ZDNet ca operatorul a identificat accesari ilegale ale platformei folosite pentru campanii comerciale. Pe de alta parte, Reuters spune ca tinta atacatorilor a fost de fapt un "portal online" al operatorului.

Oricum ar sta lucrurile, se pare ca Orange a reusit sa rezolve problema si de aceasta data, desi nu a oferit mai multe detalii.

Va reamintim ca o vulnerabilitate a dus, in februarie anul acesta, la compromiterea datelor personale pentru 800.000 de utilizatori care au accesat sectiunea "My account" de pe orange.fr.

Sursa: ZDNet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: orange tentativa hacking clienti orange franta atac vulnerabilitate orange portal
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google