Test Nokia X. Android "made" in Finland

de Radu Eftimie | 10 iulie 2014
Display

Ecranul Nokia X are o diagonala de 4 inch si ofera o rezolutie de 800 x 480, si dispune de tehnologie IPS. Din pacate, display-ul nu este dotat si cu tehnologie ClearBlack a Nokia (ce reproduce negrul foarte bine, asigurand un constrast regasit pe modele mai scumpe din gama Lumia). Cu alte cuvinte, ecranul este unul mediu din punct de vedere calitativ, oferind culori bune, un contrast decent, unghiuri bune de vizualizare, dar nu iese in evidenta prin nimic. Luminoziatatea ecranului este si ea una buna, insa, din nou, se putea si mai bine. Totusi, ca si comparatie, in raport cu un display de 5,5 inch (LG G Pro Lite Dual) cu rezolutie qHD, ecranul Nokia nu este deloc rau!

Ca sensibilitate la atingere, display-ul raspunde in general bine comenzilor, insa am remarcat o ergonomie foarte scazuta atunci cand folosim tastatura virtuala. Cu greu am reusit sa terminam o fraza intr-un sms fara sa fi tastat gresit macar doua sau trei caractere. Am folosit si terminale cu display-uri mai mici, desigur, dar parca nu am intampinat o asa greutate in a scrie ceva pe un ecran tactil.

Categoric, experienta poate fi una pur subiectiva, iar alti utilizatori sau testeri sa se fi descurcat minunat cu aceasta tastatura virtuala. Dar noua nu ne-a placut!


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: test nokia x android review video nokia x nokia x gameplay nokia android pareri
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google