Review iPhone 6 Plus - i se spune Goliat

de Radu Eftimie | 20 octombrie 2014
Design si display

Folosesc deja un phabet cu display de 5,5 inch. M-am obisnuit cu el relativ rapid. Cand vine vorba despre iPhone 6 Plus, insa, lucrurile sunt un pic diferite. Phabletul este mai mare decat ...mare. Telefonul este mai lung decat m-as fi asteptat.

Apple nu a mers in niciun caz pe ideea de edge-to-edge pentru lateralele ecranului (este departe de acest concept), iar un LG G3 il bate rau la acest capitol, cu siguranta. Senzatia este ca display-ul, desi mare, ocupa mai putin decat m-as fi asteptat. Asa ca avem in fata un phablet cu rame (superioara si inferioara) mari, probabil unica solutie pentru Apple de a implementa TouchID / home buton in partea de jos si camera frontala (dar si senzorul camerei principale de pe spate), sus. Pe scurt, este un device cu o carcasa prea mare pentru ecranul de 5,5 inch. Nu acelasi lucru se poate zice despre grosimea phabletului, care are doar 7,1mm.

Mai trebuie sa va spun ca materialul pentru carcasa este din aluminiu? Probabil ca nu. Apple a renuntat la design-ul cu muchii drepte pentru iPhone 6 si 6 Plus. Smartphone-ul este rotunjit cam peste tot. Este bine? Este rau? Tine doar de gust. Mie imi place, dar recunosc ca in redactie am cativa colegi, posesori de iPhone 4S si 5S, care au spus ca "noul iPhone e hidos". Dar, reiau, acest aspect tine doar de preferintele estetice!

Display-ul are marginile tesite, gratie sticlei speciale (Shatter proof glass, oleophobic coating) care acopera display-ul. Arata bine, dar sa fim sinceri: solutia de design pentru display adoptata de Apple nu este noua, iar prima data am vazut-o acum ani buni la ...Nokia Lumia 800, apoi la Samsung Galaxy S3 etc. Nicio inovatie aici.

Pentru ca vorbim despre un aparat din metal, antenele de comunicatie ale iPhone 6 Plus sunt amplasate lateral, sub carcasa, si iti poti da seama cam pe unde se ascund sub corpul din aluminiu urmarind liniile sau benzile inguste, mate, care subliniaza inclusiv design-ul phabletului.

Fata iPhone 6 Plus gazduieste ecranul de 5.5 inch, TouchID-ul / butonul Home in partea de jos, iar in partea superioara gasim difuzorul pentru apeluri, camera frontala si senzorul de proximitate.

Pe spate avem logo-ul Apple cromat si lucios, care iese in evidenta, iar in partea superioara camera principala, microfonul pentru inregistrari video si blit-ul aparatului.

Pe latura stanga gasim micul switch programabil, ca si in cazul celorlalte iPhones (care pune device-ul in mod silence sau blocheaza rotirea ecanului, in cazul 6Plus), si butoanele de volum, realizate si ele din aluminiu si care ies elegant din carcasa.

Pe latura dreapta este butonul de power/standby si sertarul pentru nano SIM. Pentru ca vorbim despre un telefon mare, Apple a mutat butonul Power pe laterala dreapta (in cazul modelelor anterioare, el se gasea pe rama superioara a aparatului).

Decizia este corecta, cu o singura precizare. Butonul de Power este pozitionat prea sus pentru un astfel de aparat. Cu greu ajungi la el si cauti cu degetul pe rama terminalului pana il gasesti. O pozitionare centrala pe latura telefonului ar fi fost mult, mult mai ergonomica!

Latura inferioara a iPhone 6 Plus gazduieste audio jack-ul de 3,5mm, microfonul principal, slotul pe standard lightning si grila difuzorului principal, care ocupa cam o treime din baza telefonului.

Dupa cum vedeti, am facut cateva observatii pe marginea design-ului Apple, mai ales ecran vs. dimensiuni generale. Dar, sa nu fiu gresit inteles! iPhone 6 Plus arata incredibil de bine, se plaseaza acolo unde trebuie, in varful piramidei smartphone-urilor de top. Este un terminal high-end si nimeni nu poate contesta acest lucru.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review iphone 6 plus iphone 6 plus review video iphone 6 plus pret iphone 6 plus
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google