Review Utok Hello 7K: un "phablet" surprinzator de bun

de Redactia Hit | 6 martie 2015

Utok ne-a pus la dispozitie pentru teste un nou produs sub brandul romanesc, Utok Hello 7K, o tableta cu ecran de 7 inch, dotata cu functie de telefonie (SIM intern) si procesor octa-core de la MediaTek.

Inainte de a trece la review-ul propriu-zis ar trebui sa justificam titlul articolului, care concluzioneaza cumva impresiile pe care ni le-a creat noua tableta sub brand romanesc.

Dupa cum stiti daca ati urmarit review-urile noastre, ne-am obisnuit sa "certam" companiile locale de cele mai multe ori pentru lipsa de inspiratie atunci cand decid sa aduca si sa comercializeze in Romania produse realizate in China si branduite local. In acelasi timp, am laudat initiativele acelorasi companii atunci cand produsele pe care le-am testat ne-au depasit asteptarile, mai ales ca am raportat intotdeauna aceste asteptari la pretul de raft al produselor in cauza. Industria globala de profil s-a schimbat mult in ultimii doi ani, iar acum firmele locale intampina un cu totul alt tip de obstacol.

Pe scurt, problema "producatorilor" de gadgeturi de la noi este una ce se rezolva cu eforturi mari (a se citi investitii). Companiile de renume din domeniul tehnologic au adoptat un trend care arata ca marea masa a utilizatorilor doreste device-uri bune, dar si ieftine! Si au trecut la treaba. Astfel, s-a ajuns la situatia in care pentru un nume relativ nou pe piata telefoanelor sau tabletelor (luati orice exemplu de companie de la noi) a devenit aproape inutil sa ofere un produs ieftin si atat. Se impune clar o evolutie calitativa semnificativa, insotita de un pret ceva mai accesibil macar decat cel al unui produs similar, dar "de brand". Cu alte cuvinte, este greu sa recomanzi un produs "romanesc" ce vine cu un pret similar unui Asus sau unui Samsung, doar pentru ca este romanesc. Revenind la subiectul articolului, Utok Hello 7K pare sa ne fi convins sa spunem ca tableta merita credit, iar daca Utok, ca de altfel, orice alta companie de la noi, continua pe acest drum s-ar putea sa incepem sa ne schimbam optica si sa fim mai putin reticenti atunci cand vorbim despre produsele sub brand local. Iar acum, argumentele!


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review utok hello 7K test hit ro utok pareri utok hello 7k review hit ro
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google