Review Motorola Moto 360: Wear it or not? (VIDEO)

de Radu Eftimie | 11 noiembrie 2014
Cum si la ce il folosim - VIDEO

S-a intamplat ca in timpul dedicat review-ului pentru Motorola Moto 360 sa testam si un smartphone cu mai putine pretentii dar pe care l-am declarat demn de luat in seama pentru cine nu are dispozitia financiara (sau chef) sa dea mai mult de 650 de lei pe un Android Phone: Kruger&Matz Soul.

In primul rand, veti instala pe smartphone Android Wear, aplicatia care permite realizarea pairing-ului cu Moto 360 (sau oricce alt gadget wearable care ruleaza Android Wear). Totul se bazeaza, dupa cum ati banuit deja, pe Bluetooth asa ca vreti, nu vreti veti avea activata optiunea pe smartphone. Pairing-ul se face simplu si rapid, in doar cativa pasi, dupa instalarea si rularea aplicatiei pe smartphone: un clic in aplicatia ce ruleaza pe smartphone pe iconita "ceas", apoi confirmarea pe ambele device-uri a conectarii tot prin atingerea ecranelor. Fara coduri de securitate, fara complicatii, asta avand in vedere ca daca altcineva incearca sa se conecteze la smartwatch, acesta va vibra si va afisa modelul (sau un indicativ, dupa caz) al device-ului care vrea sa se "imperecheze" cu ceasul vostru.

Ce face, de fapt Moto 360? Considerati-l un ceas la care schimbati tema dupa bunul plac (in limita celor existente), care va afisa notificari pe micul ecran, primite de la smartphone.

Este un companion pentru smartphone-ul vostru, un accesoriu fashion, daca vreti. Desigur, are cateva functii in plus, precum posibilitatea de a da un like pe Facebook, a vedea un mesaj primit (SMS, email, inclusiv Facebook Messanger), puteti seta alarme, puteti cauta pe internet prin intermediul comenzii vocale, puteti primi notificari referitoare la calendar (sincronizare cu Google Calendar).

Controlul vocal al Moto 360 (ca si in cazul celorlalte device-uri Android Wear) este aproape vital pentru functionarea device-ului. Iar aici intervine ceea ce Google a incercat sa transforme in magie, dar nu prea stiu cat a reusit, cel putin in acest moment al dezvoltarii, OS-ului dedicat wearables: exista posibilitatea de a stabili prin control vocal a reminderelor, puteti raspunde sms-urilor tot prin control vocal, puteti cauta locatii (GPS) si stabili rute care vor fi afisate pe micul ecran, prin aceeasi metoda. Desigur, a vorbi cu ceasul (pentru ca acesta sa "inteleaga" ceea ce spui mana trebuie pozitionata destul de aproape de fata), pare mai putin "nebuneasca" decat sa vorbesti cu Google Glass, dar, totusi, parca ne aflam departe de ceea ce speram, ca si consumatori de la astfel de gadgeturi.

To cut a long story short, Moto 360 promite, ca si sistemul de operare Android Wear, multe, dar mai are ceva drum de parcurs pana la a deveni cu adevarat util sau macar functional suta la suta in ceea ce promite in acest moment.

Ce mi-a placut este ca Moto 360 intelege destul de bine romana si am fost placut impresionat ca in momentul in care am spus "OK Gloogle" si dupa aparitia cunoscutei interfete Google Now, in momentul in care am rostit "hit punct ro", micul display al ceasului a afisat rezultatele cautarii pe Google, asa cum trebuie. Din pacate, o navigare pe un device cu un display de 1,56 inch este imposibila prin interactiune tactica (si, logic, nu este nici implementata), asa ca unica optiune disponibila momentan este sa apesi pe linkul afisat in rezultate de pe ceas, iar smartwatch-ul va transfera activitatea pe ecranul smartphone-ului la care ai conectat Moto 360, operatiune care se realizeaza aproape instantaneu (vedeti clipul pentru demo).

URMARITI PREZENTAREA VIDEO A MOTOROLA MOTO 360

Ce mai poti face prin controlul vocal? Poti trimite note pe contul de Gmail prin comanda Ok Google, apoi "Take a note", urmata mesajul in sine. Ca tot am spus mai devreme ca Moto 360 se descurca in romana, ei bine, o face in anumite conditii dupa placul lui. Bug-uri? Da, destule, nu intotdeauna ceasul poate "intelege" mesajele asa cum ti-ai dori, dar lucrurile sunt in dezvoltare, cum spuneam.

Fitness... oarecum

Cei ce vor aprecia cu adevarat Moto 360 sunt cei care practica sportul si care vor sa fie informati cati pasi au efectuat intr-o zi (la propriu). Sau care vor sa-si ia pulsul (tot la propriu). Desigur, in Android Wear Store veti gasi cele mai diverse aplicatii pentru fitness, asa ca nu sunteti limitati la "pasi" si puls". In plus, din ce am putut observa in momentul redactarii review-ului, aveti peste 700 de aplicatii dedicate Wear in magazin, iar numarul lor creste de la o zi la alta.

Unele sunt ciudate (sau juvenile), altele utile, in functie de nevoile si asteptarile fiecarui user. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa instalati Wear Store pe un smarthone Android si sa vedeti ce promite sistemul de operare (minion) de la Google.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: moto 360 review test motorola moto 360 pret motorola moto 360 demo moto 360
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google