Review LG G Pro Lite Dual

de Radu Eftimie | 19 martie 2014
Hardware

Pentru a oferi un phablet cu display de 5.5 inci la un pret "Lite", LG a facut destul de multe compromisuri, cel putin pe hartie. Chipsetul utilizat este un Mediatek MT6577, cu doua nuclee Cortex A9 tactate la 1GHz si GPU PowerVR SGX531, care nu staluceste prin performanta sau prin rezultate in testele benchmark, dar isi face treaba decent in majoritatea task-urilor. Phabletul-ul nu are lag-uri in meniuri, indiferent de animatiile selectate dintre cele disponibile by default.

GPU-ul este unul de buget, iar acest lucru se va simti in unele jocuri ceva mai coplexe din punct de vedere grafic, precum Real Racing 3. In  principal se simte un efort din partea hardware-ului in redarea efectelor speciale din joc. Insa, majoritatea titlurilor prezente in Google Play ruleaza satisfacator.

LG G Pro Lite Dual are 1GB RAM si ofera un spatiu de stocare de 8GB, alaturi de un slot pentru cardurile microSD (suporta pana 64GB). Este bine de stiut ca din spatiul intern de stocare userul are la dispozitie in jur de 3,8 GB (dupa efectuarea unor actualizari ale pachetelor software preinstalate pe telefon). Cu alte cuvinte, veti avea nevoie in mod sigur de un card de memorie pentru suplinirea spatiului de stocare.

Am rulat cateva teste benchmark care confirma faptul ca pe parte de cifre, phabletul este unul mid range. GPU-ul se prezinta cel mai prost pe parte de procesare 2D, insa compenseaza pe 3D. Iata rezultatele generale:

(Quadrant si AnTuTu)

Dincolo de cifre, realitatea arata, in mod surprinzator, mult mai bine. Android 4.1.2 se misca foarte bine pe acest hardware, fara lagurile enervante si aproape omniprezente pe gadgeturile cu procesoare ieftine de la MediaTek, iar device-ul este capabil de multitasking intr-o masura destul de multumitoare. Mai exact, cu aplicatii de zi cu zi rulate concomitent, nu am observat o ingreunare a functionarii phabletului dual SIM de la LG.

De asemenea, pe LG G Pro Lite Dual nu veti observa, in ciuda specificatiilor modeste, acele blocaje ale sistemului de operare, intalnite pe multe smartphone-uri, in momentul in care anumite aplicatii isi fac actualizari, iar functionarea device-urilor este alterata semnificativ. Actualizarile lucreaza in background fara sa deranjeze userul decat cu cateva notificari. Este un element extrem de important si care arata ca optimizarea facuta de LG este reusita.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Review LG G Pro Lite Dual test lg g pro lite dual test lg D686
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google