Review HTC ONE M9 - premiu(m) pentru conservatori

de Radu Eftimie | 5 mai 2015
Design si constructie

HTC a spus "sa fie metal". Din nou. Si a fost metal, ca si la versiunile anterioare ale M9, cu mici modificari, care pot trece aproape neobservate. Este un lucru bun sau un lucru gresit ca taiwanezii au optat pentru pastrarea design-ului? Fanii HTC vor aprecia acest aspect, celelalti probabil ca nu. Cert este ca avem de-a face cu un terminal metalic, unibody, premium cap-coada si ca producatorul s-a concentrat, asa cum de altfel a si declarat, pe combinarea celor mai bune elemente estetice si carcateristici ale ONE si One M8 pentru a aduce la viata ONE M9. In mare parte a reusit, insa avem o mica banuiala (avem voie sa si speculam, nu?), si anume ca pastrarea design-ului are, de aceasta data, legatura mai mult cu indisponibilitatea (financiara) companiei de a mai investi si in altceva decat in hardware, respectiv in ceea ce gasim in interiorul lui ONE M9. Cu alte cuvinte, nu ne mira ca intr-un singur an(!) HTC a pierdut, prin demisie, doi sefi de design industrial. Acest detaliu ar trebui sa dea de gandit celor care iau lucrurile de-a gata si inghit marketingul vandut cu lozinci de tip - "suntem consecventi in a oferi utilizatorilor ceea ce stim noi sa isi doresc ei...". Este foarte posibil ca producatorul sa nu poata oferi altceva decat ceea ce are, in mare parte, la indemana. Dar, din nou, este doar o speculatie!

Versiunea testata de noi este cea cu finisaj in doua tonuri - carcasa argintie (aluminiu) incadrata de o rama aurie, foarte discreta, dar care ofera device-ului un look general mai rafinat si mai premium decat versiunea gri.

Partea frontala a HTC ONE M9 gazduieste ecranul de 5 inch, incadrat in partile superioara si inferioara de grilele care acopera difuzoarele terminalului. De asemenea, langa difuzorul din partea superioara a carcasei se gaseste si camera de 4MP (UltraPixel) si senzorii de ambianta si proximitate. De precizat este ca in interiorul grilei difuzorului superior gasim observam si un mic LED pentru diverse notificari.

Latura dreapta a smartphone-ului include butonul fizic de Standby, butoanele de volum si slotul (de tip sertar) pentru cardul microSD.

Latura stanga a device-ului nu gazduieste decat slotul (tot de tip sertar) pentru nano SIM.

Baza telefonului adaposteste mufa audio de 3,5mm si mufa micro USB.

Latura superioara este acoperita cu un plastic lucios ce ascunde micul dispozitiv IR.

Spatele telefonului ofera camera principala de 20,7 MP si blitul LED dual tone. Central, pe spatele device-ului, avem logo-ul companiei.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: htc opne m9 review test htc one m9 pret htc one m9 review hit ro htc m9
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google