Review HIT.ro: UTOK 1000Q, o tableta de 850 de lei cu specificatii bune

de Radu Eftimie | 11 noiembrie 2013
Hardware

In ultima perioada, piata locala de profil a fost invadata de tablete quad-core. Primele propuneri de astfel de tablete au fost facute de E-Boda, cu modelul Supreme XL 400 Quad-Core, iar ulterior de Evolio, cu tabletele Quadra. Ambele tablete au reprezentat un pas important pentru industria locala (daca vreti neaparat, ii spunem industria locala de tablete sub brand romanesc :), insa optimizarea hardware software pare sa nu fi fost cea mai fericita...

Infotouch a propus recent iTAB Raptor, o tableta pe care am testat-o si care ne-a impresionat prin faptul ca nu ofera timpi morti in functionare, respectiv nu are laguri, aproape indiferent ce rulezi pe ea.

Acum UTOQ 1000Q pare sa mentina stacheta la acest nivel. Chipsetul este un Allwinner A31, cu CPU quad-core la 1,2 GHz (Cortex A7) si GPU PowerVR SGX544MP2 ce dispune de opt nuclee. GPU-ul destul de puternic isi spune cuvantul, iar experienta generala de utilizare este fluida si fara intarzieri intre comenzi. Aveti mai jos si cateva rezultate benchmark (care nu reflecta nici pe departe performantele reale ale tabletei). Pentru iubitorii de statistici, iata ce releva Quadrant, Vellamo si AnTuTu:

Chiar daca cifrele nu plaseaza device-ul in prima linie, tableta ofera o functionare surprinzator de buna pentru nivelul de pret la care o gasim, 849 de lei, ba chiar putem spune ca se comporta mai bine decat multe tablete aduse sub brand local si chiar la preturi mai mari. Performantele UTOK sunt mult peste medie si putem spune ca produsul ne place din toate punctele de vedere.

O precizare este, insa, necesara: majoritatea  companiilor care aduc produse sub brand romanesc nu lasa device-urile la test mai multe de o saptamana sau doua. Intr-un interval de timp atat de scurt este imposibil sa putem face referire la fiabilitate! De foarte multe ori, tabletele aduse pe piata la noi incep sa-si arate hibele dupa o luna sau doua de utilizare, iar acest lucru se vede intr-o deteriorare vizibila a experientei de lucru oferita. Totusi, in cele aproape doua saptamani de test, UTOQ 1000Q nu a dat niciun semn de "oboseala", asa ca produsul ar putea fi cu adevarat foarte bine calibrat.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: utok 1000q review video utok 1000q test utok1000q review hit ro utok
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google