Specificatii complete:
Calitatea in gaming este destul de slaba, exista o serie de lag-uri enervante in timpul unor jocuri mai solicitante, precum GT Racing 2 si Asphalt 8 Airborn, iar gameplay-ul nu este intotdeauna cursiv. Vinovat de aceste performante scazute este procesorul grafic ales de producator, un PowerVR SGX 544, cu un singur nucleu de procesare. Daca Goclever ar fi ales o solutie updatata a GPU-ului (un 544MP2 ar fi fost ideal), lucrurile ar fi stat mult mai bine si la acest capitol. Din pacate, pentru incadrarea in pretul la care gasim Insignia 5X pe piata, era nevoie de sacrificarea unor specificatii.
Titlurile mai putin agresive pe parte de grafica ruleaza fara probleme (de altfel, pe telefon gasiti preinstalat Angry Birds).
Spatiul de stocare de doar 4GB inseamna ca aveti la dispozitie, la modul real, doar 1,6 GB, iar aplicatiile nu pot fi instalate pe cardul microSD. Stocarea interna se dovedeste insuficienta pentru un joc precum Real Racing 3, de exemplu. In schimb, muzica, fotografiile, filmarile si alte documente pot fi stocate pe cardul microSD. Bineinteles, exista solutii pentru rezolvara problemei.
Iata rezultatele obtinute de Goclever Insignia 5X in AnTuTu, Quadrant si Vellamo:
AnTuTu
Quadrant
Vellamo