Review Blackberry Passport - comunicator prin excelenta (VIDEO)

de Redactia Hit | 15 ianuarie 2015
Sistem de operare si aplicatii disponibile

Blackberry 10 este un sistem de operare bazat pe gesturi. Nu avem butoane virtuale de back sau home, iar orice gest realizat pe ecranul smartphone-ului duce catre functiile si meniurile principale ale terminalului.

In primul rand, ca si in cazul celorlalte dispozitive cu BB 10, ecranul Passport poate fi deblocat prin swipe de jos in sus pe display (nu trebuie in mod obligatoriu sa apesi butonul fizic Power). Ecranul principal nu contine decat doua functii: telefonie, in stanga, si camera foto in extremitatea dreapta a ecranului.

Din ecranul de start, un gest facut din stanga spre dreapta pe ecran aduce in prim plan Blackberry HUB, care contine toate notificarile privind mesajele primite in conturile de email configurate, sms-urile, apelurile efectuate, notificarile privind activitatea de pe retelele de socializare si cele BBMessanger. Inca un swipe de la stanga la dreapta pe ecran deschide un submeniu din care puteti selecta individual ce tipuri de notificari doriti sa vedeti in HUB. Astfel, puteti selecta, de exemplu, doar mailurile primite (sau un anumit cont de email). Sistemul este foarte eficient in sensul ca salveaza din timpul utilizatorului.

Pentru revenire la meniul principal veti face, intuitiv, un swipe de la dreapta spre stanga, iar un al doilea gest identic va aduce in ecranul aplicatiilor (pentru a ajunge in al doilea sau al treilea ecran de aplicatii - in functie de cate aplicatii aveti instalate pe device - swipe-ul este tot orizontal).

Accesarea setarilor rapide se face prin swipe vertical, de sus in jos, similar multor dispozitive Android (meniul setarilor rapide este customizabil, puteti elimina sau adauga diferite butoane pentru activarea/dezactivarea functiilor telefonului.

Mentinerea degetului pe una dintre iconitele prezente pe ecran permite mutarea acesteia, iar plasarea ei deasupra altei iconite duce la realizarea de foldere (modelul este prezent in iOS si Android, asa ca nu vom insista pe acest subiect).

Orice aplicatie ce ruleaza se poate minimiza prin swipe vertical, de jos in sus. Odata minimizate, aplicatiile trec in modul Widget, iar simpla lor atingere le readuce pe ecranul de lucru. Ferestrele se pot inchide individual (selectare "X"). Metoda de multitasking gasita de Blackberry este una dintre cele mai bune. Ecranul poate gazdui pana la 6 aplicatii care ruleaza simultan (numarul maxim al aplicatiilor care ruleaza in background este mai mare).

Blackberry OS 10.3 - update-ul a sosit de curand pe Blackberry Passport (de stiut - are 1,3GB!)


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review Blackberry Passport teste blackberry passport review hit ro blackberry blackberry 10 3
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google