Review Blackberry Passport - comunicator prin excelenta (VIDEO)

de Redactia Hit | 15 ianuarie 2015
Design si constructie

Materialele folosite de Blackberry pentru constructia Passport sunt de cea mai buna calitate, desi unii vor stramba din nas pentru ca producatorul a decis sa foloseasca si plastic (dar de buna calitate si el), in locul materialului care imita fibra de carbon in anumite modele mai recente. Tot aparatul este imbracat pe laterale de o rama metalica extrem de atent finisata, care confera robustete aparatului si un aspect elegant si conservator in combinatie cu materialul plastic de culoare neagra, cu textura mata, usor cauciucata, pentru priza in mana utilizatorului. Ecranul imens este protejat cu sticla Gorilla Glass 3, cu margini usor tesite, element de design intalnit deja la o serie de smartphone-uri concurente. Per general, materialele alese de producator pentru realizarea Passport nu dau gres (iar asta este o realitate testata de mai multi ani in cazul Blackberry).

(stanga - Blackberry Passport / dreapta - Blackberry Bold 9900)

Dimensiunile Blackberry Passport sunt de 128mm x 90.3mm, grosimea terminalului este de 9,3mm in timp ce greutatea sa este de 196 de grame. Cum v-am spus deja, nu este un telefon mic sau usor.

Display-ul Passport are un aspect patrat, cu o diagonala de 4,5 inch, iar sub acesta gasim tastatura fizica Blackberry pe trei randuri (nu patru, cum sunt obisnuiti fanii brandului), dar care este dotata cu functie tactila si inlocuieste (pe toata suprafata) trackpad-ul binecunoscut (vom reveni asupra tastaurii la capitolul dedicat).

Tot pe partea frontala, deasupra ecranului, gasim, centrat, logo-ul Blackberry, difuzorul de apeluri si camera foto frontala. Undeva langa camera foto se afla si senzorul de proximitate si obisnuitul LED de notificare.

Pe latura dreapta a smartphone-ului gasim, asezate intr-un mod familiar oricarui utilizator de Blackberry, butoanele de volum care incadreaza butonul de control audio.

Latura stanga este curata

La baza carcasei gasim, asezata central, mufa micro USB si cele doua difuzoare pozitionate in extremitati. Microfonul este plasat tot la baza, chiar pe rama metalica.

Partea de sus a Passport gazduieste butonul Power/standby si jack-ul audio de 3,5mm.

Tot aici, central, gasim o fanta ce permite deshiderea capacului ce adaposteste slotul nano SIM si cel pentru cardurile microSD.

Spatele telefonului este realizat in proportie mare din plastic negru, cu textura cauciucata, care respecta insa feeling-ul pe care un device de top trebuie sa ti-l ofere (este solid, nu ai acea impresia pe care o ai atunci cand pui mana pe un Samsung Galaxy S5 si totul suna a gol). Spatele Blackberry Passport este dominat de logo-ul cromat al companiei, asezat pe mijloc, iar in partea superioara gasim de camera foto de 13MP, iar deasupra acesteia blit-ul LED.

Extremitatea de sus de pe spatele telefonului gazduieste o linie de design preluata de la modelele mai vechi, o dunga cromata care traverseaza toata latimea telefonului.

Deasupra acestui detaliu de design gasim capacul ce acopera SIM-ul si cardul microSD.

Cam atat ar fi de spus despre design-ul Passport. Dupa cum am precizat la inceput, este un terminal inedit si cu un design premium pana la cel mai mic detaliu. Totusi, multi dintre cei care citesc acest review s-ar putea sa il considere o ciudatenie pe care cu greu ar putea sa o foloseasca. Si partial pot avea dreptate. totul depinde de scopul pentru care cumperi un astfel de telefon.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review Blackberry Passport teste blackberry passport review hit ro blackberry blackberry 10 3
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google