LG G4 review: un pas inainte si unul ...pe loc

de Radu Eftimie | 1 iulie 2015
Design si constructie

LG G4 este un smartphone de dimensiuni mari, la limita dintre telefon si phablet, cu un display de 5,5 inch si care aminteste prin design de seria LG G Flex.

G4 ofera un display usor curbat, are o carcasa din plastic, cu o rama metalica ce imbraca marginea device-ului.

Curbura carcasei este mult mai accentuata pe partea din spate.

LG G4 are baterie detasabila, implicit capac-spate ce trebuie scos pentru a dobandi acces la slotul microSIM si la cel microSD. De remarcat este ca LG G4 vine la pachet cu doua capace, ambele din plastic, insa cu finisaje diferite: unul este imbracat in piele naturala (noi am avut versiunea cu piele rosie), cu o cusatura inspirata ce strabate mijlocul carcasei, iar celalalt da impresia de metal cromat, cu un model 3D.

Pielea naturala folosita pentru completarea design-ului este una dintre solutiile la care LG a apelat pentru a da personalitate smartphone-ului si putem spune ca reuseste sa faca acest lucru. In plus, materialul folosit scuteste utilizatorul de problema amprentelor pe care o intalnim la majoritatea smartphone-urilor cu finisaje lucioase (vezi Galaxy S6 cu al sau spate din sticla). Solutia de design este una interesanta si inedita.

Ca si la generatiile anterioare din gama, LG G4 are toate butoanele fizice dispuse pe spatele aparatului, chiar sub camera foto (tasta cu functie Power/deblocare, ce se afla incadrata de butoanele de volum). Camera foto de 16MP este pozitionata intre blit-ul dual LED si sistemul AF laser. In partea de jos, pe spate gasim difuzorul principal al terminalului.

Pe partea frontala gasim, deasupra ecranului, difuzorul pentru apeluri, camera foto de 8MP pentru selfie-uri, si senzorii de proximitate si ambianta. Tot aici, in extremitatea stanga, se afla un LED pentru notificari (baterie descarcata, apeluri, sms, email etc.).

Marginile laterale al LG G4 nu gazduiesc butoane sau conectori.

Mufa microUSB (de incarcare si conectare la PC) este pozitionala in baza device-ului. Tot aici avem si microfonul principal si jack-ul audio de 3,5mm.

Pe rama superioara a LG G4 se afla un al doilea microfon si portul IR.

Accesul la sloturile microSIM si microSD se face indepartand capacul telefonului si bateria.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: LG G4 review test LG G4 pret LG G4
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google