Epson EH-TW7200 review - proiector de top pentru utilizatorii cu pretentii

de Radu Eftimie | 1 august 2014
Calitatea imaginii: proiector vs. televizor (fullHD)

La acest capitol, parerile sunt impartite. Aproape in mod sigur, insa, nu veti beneficia in cazul unui proiector de stralucirea imaginii pe care v-o ofera un televizor de ultima generatie. Acest lucru nu inseamna ca imaginea oferita de proiector nu este una de calitate, ci doar ca va trebui sa o raportati la ambient, respectiv luminozitatea in care are loc proiectia. Desigur, cu cat spatiul este mai intunecat, cu atat calitatea imagini este mai buna, iar dimensiunea proiectiei poate fi extinsa.

Mai exista un element important. Un televizor emite direct catre retina un flux luminos, care conform datelor tehnice este de 5027 lumeni (pentru modelul reper Philips 60PHL6008k/12). In schimb proiectorul functioneaza pe principiul reflexiei si deci luminozitatea de 2000 lumeni este calculata la un metru distanta de ecranul de proiectie, la intoarcerea luminii de pe un perete perfect alb. Diferenta esentiala nu sta neaparat in puterea de emisie, ci in modul in care ochiul uman percepe lumina, in primul caz aceasta fiind trimisa direct pe retina, in cazul al doilea fiind "atenuata" de reflexia pe un perete. Si de aici, nu o sa se intample niciodata sa va doara ochii deoarece nu exista radiatii care sa va afecteze retina.

Cu aceste cateva precizari (necesare, credem noi) legate de televizor versus proiector, trecem la prezentarea concreta a Epson EH-TW7200, Home Cinema Proiector.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: review Epson EH TW7200 review proiector epson 3lcd test Epson EH TW7200
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google