UCIMR anunta cea de-a patra editie THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024
3/36370
calendar_month 25 Mar 2024, 13:30


Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) anunta cea de-a patra editie THE JAZZ CAVE FESTIVAL, unul dintre cele mai inedite festivaluri de muzica din Romania. Între 16 si 18 august 2024, THE JAZZ CAVE FESTIVAL IV aduce o noua experienta culturala într-un decor impresionant. Evenimentul se muta din Pestera Ialomitei în judetul Valcea si apare o noua scena în cadrul programului. Festivalul aduce peste 18 de formatii din Europa si de peste ocean, care vor bucura publicul prin concerte de jazz în diferite stiluri ale genului, ce se vor desfasura pe 3 scene.
 
Scenele THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024
 
Scena subterana Innerland se muta din pestera în salina, la Ocnele Mari, iar scena supraterana Dreamland se muta din campingul de la Zanoaga pe Domeniul Dragasi din localitatea Dragasani. În plus, pe harta festivalului apare Muzeul de Arta „Casa Simiandin Ramnicu Valcea, cu scena Arts District.
 
Programul THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024
 
THE JAZZ CAVE FESTIVAL omagiaza diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri sustinute de formatii apreciate din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, Romania si Statele Unite ale Americii. Festivalul aduce un line-up divers cu nume noi din tara si strainatate, precum Jim Rotondi Quartet (SUA) sau Oddgeir Berg Trio (Norvegia), dar si artisti îndragiti care au participat la editiile anterioare ale Festivalului, precum Nightlosers, Luiza Zan sau Irina Sarbu si multi altii.
 
Programul THE JAZZ CAVE FESTIVAL începe vineri, 16 august, pe scena Innerland din Salina Ocnele Mari, unde au loc concerte de la pranz pana la orele 17:00, auditia se muta apoi la Muzeul de Arta Casa Simian din Ramnicu Valcea, de la orele 18:00, iar, de la orele 20:00, pe scena Dreamland amplasata în viile parguite pline de miresme ale DomeniuluiDragasi din Dragasani.
 
Dreamland nu e doar o scena, ci un schimb de energie creativa si interactiune autentica între muzicieni si public, în care artistii vor include în sesiunile lor muzicale spectatorii care îsi doresc sa ia parte la adevarate jam sessions. Alte nume din program urmeaza sa fie anuntate de organizatori.
 
„THE JAZZ CAVE FESTIVAL reuseste sa fie mereu la înaltime, desi coboara în subteran, punand Romania pe harta celor mai importante festivaluri internationale de jazz, valorificand patrimoniul cultural si natural. Ne bucuram sa crestem an de an si sa ducem festivalul la urmatorul nivel, oferind participantilor experiente senzoriale felurile: acustice, gustative, olfactive si chiar curative. Scena Innerland din salina Ocnele Mari demonstreaza ca muzica poate sa vindece nu doar sufletul, ci si trupul. Anul acesta, aducem peste 18 band-uri cu 90 artisti locali si internationali cu nume mari, din peste 10 tari, de pe 2 continente, într-un maraton jazzistic care tine 3 zile, pe 3 scene din 3 localitati din Subcarpati.” – Sebastian Gheorghiu, manager cultural si membru în Consiliul Director UCIMR
 
O noutate pentru acest an este participarea gratuita la concerte, doar în baza biletului de acces în salina, respectiv muzeu.
 
Salina Ocnele Mari
 
Mina turistica Ocnele Mari este situata în localitatea cu acelasi nume, la 8 km de Ramnicu Valcea, într-o zona pitoreasca (aproape de Valea Oltului), cu traditie în turism balnear (Caciulata, Olanesti, Calimanesti) si turism cu caracter religios (manastirea Cozia). Exploatarea de sare Ocnele Mari a început înca din Neolitic, fiind continuata în Epoca Bronzului si Epoca Fierului, dupa cum dovedesc uneltele descoperite în santierele arheologice. Tot aici a fost localizata si fortificatia dacica Buridava. Salina Ocnele Mari ofera conditii optime pentru relaxare, agrement si tratament pentru întreaga familie.

Muzeul de Arta Casa Simian

 
Cladirea Muzeului de Arta Casa Simian din Ramnicu Valcea este declarata monument istoric, beneficiind de o structura arhitectonica eclectica, însumand doua tipuri de spatiu, unul punand în valoare expresivitatea casei vechi a familiei Simian, construita în 1940, de arhitectii Gheorghe Simotta (1891 - 1979) si Nicolae Lupu, ambii de orientare neo-romaneasca, si un altul neutru, functional pentru necesitatile unei galerii de arta, construit odata cu transformarea locuintei în muzeu. Aceasta a fost vila de resedinta a familiei Nae si Tita Simian, originari din Salistea Sibiului, proprietari ai unei fabrici de încaltaminte în Ramnicu Valcea, la jumatatea secolului al XX-lea. Expozitia permanenta a Muzeului de Arta reuneste lucrari de valoare de pictura si de sculptura romaneasca, apartinand unor artisti de renume de la sfarsitul secolului al XIX-lea si secolului XX, precum Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza sau Theodor Pallady.

Domeniul Dragasi

 
Domeniul Dragasi, parte a zonei viticole Dragasani, situat în judetul Valcea, reprezinta una dintre bijuteriile coroanei viticulturii romanesti, o zona cu traditie straveche în cultivarea vitei de vie si producerea vinurilor de calitate. Aceasta regiune, binecuvantata cu un climat favorabil si soluri fertile, este recunoscuta pentru capacitatea sa de a produce vinuri unice din soiuri de struguri autohtone, precum Tamaioasa Romaneasca sau Feteasca Neagra, alaturi de soiuri internationale.Despre UCIMR

Fondata în anul 1995, la initiativa prim-violistului Filarmonicii bucurestene, Stefan Gheorghiu, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania este o organizatie nonprofit de utilitate publica, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea si raspandirea muzicii clasice, atat pe plan national, cat si international. UCIMR sustine arta interpretativa, de la solisti, coristi si instrumentisti pana la dansatori sau balerini, prin initierea si implementarea de proiecte culturale menite sa faciliteze schimbul de experienta si promovarea artistilor în medii cat mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural romanesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociatia creeaza oportunitati de afirmare dedicate tinerilor artisti, dar sustine si activitatea artistilor pensionari.

Proiectele UCIMR


UCIMR organizeaza evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasica si contemporana se îmbina cu noile tehnologii, poezia, cartografia, mestesugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitand publicul sa guste si sa deguste arta cu toate simturile în spatii neconventionale, avand peste 50 de parteneri din 18 tari de pe 3 continente. Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu traditie precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum si concertele de Ziua Nationala a Romaniei si Anul Nou de la Sibiu. De asemenea, UCIMR ofera un cadru propice creatiei, gazduind proiecte artistice interculturale precum Rezidenta Transilvanica sau coproductia romano-albaneza inspirata din mitologie, Ana si Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociatia ofera expunere si mobilitati nationale si internationale artistilor la început de drum si experimentati.Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?