Tenorii ALIN STOICA, VLAD MIRITA si STEFAN von KORCH concerteaza in premiera impreuna in turneul national 3 VOCI MAGNIFICE
3/36346
calendar_month 19 Mar 2024, 11:15


Tenorii ALIN STOICA, VLAD MIRITA si STEFAN von KORCH - nume marcante din universul artistic romanesc, concerteaza impreuna in aceasta primavara in turneul intitulat 3 VOCI MAGNIFICE! Minunate secvente muzicale ce isi au locul in inimile melomanilor din intreaga lume, celebrele canzonete  “O Sole Mio”, “Granada” ori “Valencia”, dar si ariile cele mai aplaudate din “Rigoletto”, “Traviata”, “Barbierul din Sevilla” sau “Elixirul Dragostei” sunt cateva dintre nestematele muzicale cu care cele 3 VOCI MAGNIFICE vor incanta publicul in primul turneu ce ii reuneste pe scena! Concertele deja programate vor avea loc in Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia, Arad, Craiova si Constanta, iar biletele se gasesc exclusiv pe More.com. 

Alaturi de cei 3 solisti, se va afla Orchestra Simfonica Valahia, care il va acompania pe Placido Domingo in concertele de la Bucuresti si Cluj-Napoca din luna noiembrie.  

Tenorul Stefan von Korch spune:«Va invit la aceste concerte ce sunt ca o primavara muzicala:   daca ”La Donna e Mobile”, ”Santa Lucia”, sau ”Nesun Dorma” va trezesc emotie, nostalgie ori bucurie, le veti simti pe toate, intensificate de savoarea inegalabila a interpretarii live.» Iar mesajul tenorului Alin Stoica este:  ”Astept intalnirea cu publicul din fiecare oras cu emotia unei premiere si cu bucuria de a imparti scena cu colegi dragi. ”Vlad Mirita a completat: “Muzica este cel mai scurt drum spre inima publicului si suntem onorati sa il parcurgem impreuna.” Datele deja confirmate pentru derularea turneului 3 VOCI MAGNIFICE sunt: 

7 Mai CLUJ-NAPOCA  – Casa de Cultura a Studentilor
9 Mai SIBIU – Centrul Cultural Ion Besoiu
12 Mai ARAD – Filarmonica Arad
14 Mai CRAIOVA – Filarmonica Oltenia 
23 Mai – CONSTANTA – Casa de Cultura a Sindicatelor 

DESPRE SOLISTI

ALIN STOICA - Tenor

Alin Stoica este singurul tenor roman care, la finalul anului trecut, a performat in cadrul concertului de Craciun de la Vatican si a fost invitatul Papei intr-o intrevedere privata. Solistul este si unicul detinator din Romania al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Nationale din Bucuresti se remarca in “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.” 

Premiul “Luciano Pavarotti” dobandit in 2017 i-a fost inmanat de insasi sotia celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alaturi de premiul al II-lea si premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obtinute in cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorita acestei reusite, tenorul Alin Stoica a primit invitatia de a canta la Concertul omagial cu ocazia implinirii a zece ani de la disparitia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alaturi de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu si altii.In decursul timpului, artistul si-a desavarsit pregatirea vocala cu tenorul Ionel Voineag si cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake si Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco si altor specialisti.

Descris de catre critici ca fiind “un tenor cu o voce colosala cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele romanesti si nu doar,” Alin Stoica vine in turneul 3 VOCI MAGNIFICE cu cateva repere de mare forta dramatica, ce vor incanta cu siguranta publicul. 
 
STEFAN von KORCH – Tenor (www.stefanvonkorch.com)
 
Este singurul solist roman ce a luat parte la turneul China 2023 Tour alaturi de Orchestra Reino de Aragón din Spania, sub bagheta dirijorului Ricardo Casero, turneu in cadrul caruia a concertat inclusiv pe scena prestigioasei Zhuhai Opera House. Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce ii permit inclusiv abordarea celor mai inalte partituri scrise pentru vocea de tenor, ca rolul din opera “I Puritani.” 

Are in palmares roluri in 3 premiere nationale absolute: opera “I Puritani” la Opera Romana din Cluj-Napoca (2016), opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini, ce a avut loc in cadrul Festivalului Virginia Zeani din Targu-Mures (2018) si prezenta pe scena Salii Radio din Bucuresti in premiera nationala absoluta a lucrarii vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019). In anul 2022 si-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeana a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusa in scena la Opera Romana din Cluj-Napoca. 

Alte repere din cariera sa includ roluri de marca in opere si operete prezentate pe cele mai mari scene din Romania: “Barbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” si “Falstaff” (Opera Nationala Bucuresti), “Rigoletto,” “Vaduva vesela” si “Vaduva vesela 2.0” – regia Andrei Serban, (Opera Nationala din Iasi), “Rigoletto” si “Barbierul din Sevilla” (Opera Romana Cluj-Napoca), “Vaduva vesela” regia Mario de Carlo - (Opera Romana din Timisoara), dar si pe scenele Filarmonicilor in lucrari vocal simfonice de referinta precum “Carmina Burana” de Carl Orff, “Stabat Mater” de Rossini si “Requiemul” de Mozart.

Pe plan international a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre si Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava. 

A participat la cursuri „master-class” sub atenta indrumare a unor personalitati marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondiala), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondiala, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondiala), Horiana Branisteanu (soprana si profesor universitar in Salzburg), pianistul-coach international Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzica din Bucuresti) si soprana Mariana Nicolesco. A dobandit Marele Premiu la Concursul national  de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat si la nivel internal si in concursul "Alfredo Giacomotti."

Din acest an, tenorul Stefan von Korch a devenit si promotorul concertelor Musical Extravaganza, evenimente care apropie scena lirica de publicul de toate genurile, la Sala Dalles din capitala. 
Aclamat pentru acutele remarcabile, tenorul Stefan von Korch imbogateste repertoriul turneului 3 VOCI MAGNIFICE cu pasaje lirice prin excelenta ce vor uimi ascultatorii prin spectaculozitate si virtuozitate vocala.
 
VLAD MIRITA – Tenor 

Vlad Mirita este un maestru al crossover-ului si reuseste sa creeze punti interesante intre sfera pop si cea a muzicii culte. Isi leaga numele de participarea Romaniei la Eurovison in 2008, alaturi de Nico, dar si de aparitii pe scena Operei Nationale din Bucuresti si pe alte scene de marca, in roluri lirice. Daca in zona lirica a facut impresie in productiile “Tosca”, “La Traviata,” “Aida,” “Lucia di Lammermoor,” “Vaduva vesela,” si a primit Premiul Teatrului de Opera din Viena si a cantat de numeroase ori alaturi de reputata soprana Mariana Nicolesco, in universul Disney vocea sa este identitatea sonora a foarte indragitului Hugo din filmul de animatie “Cocosatul de la Notre-Dame” si a altor personaje. 

In turneul 3 VOCI MAGNIFICE aduce versatilitate si inflexiuni calde, cu care incanta si delecteaza spectatorii in egala masura. 
 
Biletele pentru concertele din cadrul turneului 3 VOCI MAGNIFICE se gasesc exclusiv pe More.com, la preturi cuprinse intre 140 si 205 lei. Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?