Premiera musicalului Hedwig and the Angry Inch in regia lui Razvan Mazilu, pe 7 si 8 iunie
3/34945
calendar_month 06 Iun 2023, 13:00

Tudor Cucu Dumitrescu si Lucian Ionescu sunt protagonistii musicalului ce poarta semnatura creatorului Razvan Mazilu (regia, coregrafia si costumele) Hedwig and the Angry Inch pe un text de John Cameron, muzica si versurile Stephen Trask, prezentat in premiera de Teatrul Stela Popescu pe 7 si 8 iunie, ora 19, la Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis.

            Razvan Mazilu declara in prezentarea spectacolului : "Hedwig and the Angry Inch – un nou musical, un nou titlu celebru si indragit, montat in toata lumea, o noua provocare. O intalnire minunata, de adevarata echipa, cu colectivul Teatrului Stela Popescu. O descoperire a unui nou actor de musical - Tudor Cucu Dumitrescu. O reconfirmare a unui mare talent - Lucian Ionescu. In rolul Hedwig, amandoi fac creatii de referinta, adevarate performante. O bucurie de spectacol despre iubire, marginali, toleranta, acceptare si renastere."            Din echipa de creatie, alaturi de Razvan Mazilu mai fac parte Adriana Grand (décor), dar si Carmen Stanciu (traducerea textului), Alex Stefanescu (Traducerea versurilor), Marian Iancu (Lighting designer). In distributie Hedwig – Tudor Cucu Dumitrescu (7 iunie)/ Lucian Ionescu (8 iunie) si Yitzhak – Ana Maria Ivan (7 iunie)/  Crina Matei (8 iunie). Band-ul "The Angry Inch" este compus din Johnny Bica (pian) Irina Caramizaru si Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percutie), Ciprian Pop (chitara), Vlad Vedes (chitara bas).

            Hedwig and the Angry Inch spune povestea unei existente contorsionate intre cautarea succesului pe scena si gasirea implinirii intr-o existenta zbuciumata si nonconformista. Incercarile incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea si sensibilitatea cu care le dezvaluie publicului pe acorduri de rock, au facut ca in jurul piesei sa se teasa o aura de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experienta teatrala cu un mesaj profund uman ce indeamna la deschidere si empatie fata de suferinta pe care o resimte, de fapt, fiecare fiinta umana.

            "Hedwig and the Angry Inch: spectacol-concert, strigat disperat de iubire al fiintei umane. Lumineaza umbrele, da proscrisilor sansa demnitatii si, rasturnand conventia, ne provoaca sa ne privim in oglinda: Hedwig suntem noi. La prima lectura, textul mi-a amintit, in mod neasteptat, de finalul plin de speranta scris de Nina Berberova in romanul sau, „Acompaniatoarea": «Si chiar daca mi se va spune ca o biata musculita nu are dreptul sa aspire la maretia universala, eu tot nu voi inceta sa astept si sa-mi zic: nu poti muri, nu te poti odihni, inca mai este o fiinta ce se preumbla pe pamint. Inca mai este ceva ce-ti este datorat si pe care-l vei recapata intr-o buna zi... daca Dumnezeu exista.» (Razvan Mazilu)

Trailer video

https://www.youtube.com/watch?v=6E7ECLN77FE

Acces 18 +     

Durata: 90 de minute, fara pauza

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.ro, www.mystage.ro , www.iabilet.ro si theatrum.ro

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?