Galele Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical "Ludovic Spiess" - Un omagiu adus lui Giacomo Puccini
3/37008
calendar_month 03 Iul 2024, 10:15


Dupa un turneu de succes cu spectacolul "DescOpera La Traviata" in Brasov, Constanta si Cluj, care a atras peste 1500 de spectatori si a implicat peste 300 de artisti, Studioul Experimental in Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” are placerea de a anunta organizarea a doua gale extraordinare. Aceste gale, interpretate de tinerii solisti ai studioului, vor aduce in prim-plan talentul genial al compozitorului Giacomo Puccini, comemorand 100 de ani de la disparitia sa si aducand un omagiu muzei sale, legendara soprana romanca Haricleea Darclée.

Evenimentele vor avea loc pe 4 iulie, de la orele 18:30 si 20:30, la Opera Nationala Bucuresti, Sala Mare. Accesul este liber, iar biletele pot fi ridicate de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti.

Sub indrumarea artistica a regizorului Operei Nationale Bucuresti, Alexandru Nagy, Studioul Experimental si-a reluat activitatea in luna ianuarie 2023, initiind o serie de proiecte si programe destinate sa creeze o platforma artistica pentru noul public si pentru noile generatii de artisti lirici. Aceste initiative au fost posibile datorita parteneriatelor de succes cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si alte institutii culturale din Bucuresti si din tara.

Aceste spectacole au beneficiat de sprijin financiar din partea Ministerului Culturii, in calitate de finantator, precum si de sponsorizarile oferite de Catena – Farmacia Inimii, Fildas – numele sanatatii in Romania, Asociatia Environ, Remat Holding, Ecolectare, Atelier Atlas si Asociatia Muze. Gratie acestor colaborari, studioul a reusit sa atraga un nou public la evenimente inedite, precum precum Opera Vie - Noaptea Muzeelor, Opera Halloween, Opera Labirint, Puccini Express, Opera in Comunitate in cadrul initiativei „Ia un loc la tine la bloc”, dipticul „La Piata x Revolutia” de Mihail Jora si Adrian Iorgulescu, seria de concerte „Vissi d’Arte”, Promenada Operei, si premiera absoluta a spectacolului „Coristii in provintie” de Diana Dembinski-Voda.

Opera Nationala Bucuresti, prin Studioul Experimental in Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess”, alaturi de InfoCons, Atelier Atlas si Senso Arte, va invita sa participati la aceste doua gale extraordinare. Va asteptam cu drag la o seara de exceptie, unde solistii, pianistii Bogdana Grecova si Gabriel Gitan, impreuna cu balerina Raluca Jercea, vor interpreta un program dedicat exclusiv creatiilor lui Giacomo Puccini. Sa celebram impreuna aceasta ocazie deosebita!

Detalii Eveniment:

Data: 4 iulie 2024

Ore: 18:30 si 20:30

Locatie: Opera Nationala Bucuresti, Sala Mare

Acces: Gratuit (biletele se ridica de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti, in zilele de 03, respectiv 04 iulie intre orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 17:00)
Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?