hit.ro  »  Muzica  »  Spectacole  »  Concertul Madrigal for Babies la Sighetu Marmatiei

Concertul Madrigal for Babies la Sighetu Marmatiei

calendar_month 17 Apr 2024, 17:23


Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invita publicul din judetul Maramures la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebelusi (0-12 luni) si parintii acestora, precum si femei insarcinate. Concertul va avea loc luni, 22 aprilie, incepand cu ora 12:00, la Centrul Cultural Pastoral „Sf. Iosif Marturisitorul” din Sighetu Marmatiei.

Accesul publicului este gratuit, in baza rezervarii online pe platforma Bilete.ro [www.bilete.ro/madrigal-for-babies/].

Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectului muzicii asupra copiilor intre 0 si 12 luni, precum si asupra viitoarelor mame, spectacolul-concept ofera parintilor si viitoarelor mame ocazia unica sa cante alaturi de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici.

Programul muzical cuprinde piese ca „Greensleeves”, „Moon River”, „Cantec de leagan” etc., compuse, intre altii, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert sau Joseph Rheinberger. Momentele muzicale au fost special alese pentru acest eveniment, iar mamele vor fi invitate sa fredoneze impreuna cu muzicienii de pe scena. La crearea atmosferei blande vor contribui si lumini colorate si proiectii simple, adecvate evenimentului si varstei participantilor. 

Concertul „Madrigal for Babies” face parte din proiectul de cercetare cu acelasi nume, derulat de Corul Madrigal in colaborare cu pianista si muzicoterapeuta Angelica Postu, presedinta Asociatiei Romane de Muzicoterapie, specialist care profeseaza in calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctoranda a Universitatii de Arte din Berlin.

Conceptul si regia evenimentului sunt semnate de Emil Pantelimon, consultanta de specialitate in domeniul muzicoterapiei este oferita de Angelica Postu, Dorin Popovici creeaza proiectiile video, iar la pian interpreteaza Adina Cocargeanu.

Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies” face parte din seria „Festival Madrigal la Baia Mare”, care se desfasoara in perioada 15 – 28 aprilie 2024 in judetul Maramures si cuprinde mai multe evenimente culturale si educationale la Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Festivalul Madrigal este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Organizatia de Management al Destinatiei Judetene Maramures (OMD MM), Institutul National al Patrimoniului Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Baia Mare.

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?