Concertul Madrigal for Babies la Satu Mare
3/36524
calendar_month 23 Apr 2024, 10:39


Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invita publicul din Satu Mare la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebelusi (0-12 luni) si parintii acestora, precum si pentru viitoarele mame. Concertul va avea loc joi, 25 aprilie, incepand cu ora 15:00, la Biblioteca Judeteana Satu Mare.

Accesul publicului este gratuit, in baza rezervarii online pe platforma Bilete.ro [https://s9.ro/20q0].

Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectul muzicii asupra copiilor intre 0 si 12 luni, precum si asupra femeilor insarcinate, spectacolul-concept ofera participantilor ocazia unica sa cante alaturi de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici.

Programul muzical cuprinde piese ca „Greensleeves”, „Moon River”, „Cantec de leagan” etc., compuse, intre altii, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert sau Joseph Rheinberger. Momentele muzicale au fost special alese pentru acest eveniment, iar mamele vor fi invitate sa fredoneze impreuna cu muzicienii de pe scena. La crearea atmosferei blande vor contribui si lumini colorate si proiectii simple, adecvate evenimentului si varstei participantilor. 

Concertul „Madrigal for Babies” face parte din proiectul de cercetare cu acelasi nume, derulat de Corul Madrigal in colaborare cu pianista si muzicoterapeuta Angelica Postu, presedinta Asociatiei Romane de Muzicoterapie, specialist care profeseaza in calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctoranda a Universitatii de Arte din Berlin.

Conceptul si regia evenimentului sunt semnate de Emil Pantelimon, consultanta de specialitate in domeniul muzicoterapiei este oferita de Angelica Postu, Dorin Popovici creeaza proiectiile video, iar la pian interpreteaza Adina Cocargeanu.

Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies” face parte din seria „Festival Madrigal la Satu Mare”, care se desfasoara in perioada 24 aprilie – 15 iunie 2024 in judetul Satu Mare si cuprinde mai multe evenimente culturale si educationale in localitatile Satu Mare si Negresti-Oas.

Festivalul Madrigal la Satu Mare este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Satu Mare, Biblioteca Judeteana Satu Mare, Muzeul Judetean Satu Mare, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Satu Mare, Primaria Orasului Negresti-Oas, Casa Oraseneasca de Cultura Negresti-Oas.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?