Concertele AUFTAKT continua
3/37866
calendar_month 07 Nov 2024, 14:49

Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) anunta trei noi concerte din cadrul proiectului AUFTAKT, o initiativa proaspata in peisajul cultural romanesc ce aduce in prim-plan studenti la sectiile de compozitie si dirijat ale universitatilor de muzica din tara, alesi in urma unui apel de selectie, realizat de Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Dan Dediu (Presedinte Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - UCMR), Conf. Univ. Dr. Diana Rotaru (Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti  - UNMB) si Dr. Diana Gheorghiu (UCIMR).

Calendar

AUFTAKT continua concertele, in care energia si creativitatea noii generatii de compozitori si dirijori se vor impleti intr-o atmosfera vibranta, dedicata explorarii unor viziuni muzicale indraznete, in cadrul Festivalului Meridian la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Sala George Enescu, vineri, 8 noiembrie, orele 18:30, la Centrul Cultural Apollonia - Banca de Cultura din Brasov, sambata, 9 noiembrie, orele 19:00, si in Sala Cinematografului Amza Pellea din Rasnov, duminica, 10 noiembrie, orele 10:00. Intrarea este libera.

Program

Cu un program concertistic original, ce sintetizeaza emotia colaborarii artistice, AUFTAKT reuneste 9 tineri muzicieni, dintre care 6 compozitori si 3 dirijori, alaturi de interpretii profesionisti ai Ansamblului ICon Arts si Peter Ash, compozitor si dirijor, director artistic al Odyssey Festival Orchestra din Londra.

Interpreteaza Ansamblul ICon Arts, din care fac parte: 

Romina Onisor – flaut, 
Ciprian Dancu – clarinet, 
Alexandru Marian – vioara I, 
Alexandru Timilie – vioara a II-a, 
Marius Ungureanu – viola, 
Andreea Timiras – violoncel,
Mihai Murariu – pian, 

Compozitii semnate de: 

Oana Vardianu – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, lucrarea Lacrimi de zapada, 
Bianca Diana Popa – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, lucrarea PAC PIC PAK, 
Oana Oltean – Academia Nationala de Muzica „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, lucrarea Hummingbirds, 
Roxana Beta – Academia Nationala de Muzica „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, lucrarea Crossroad, 
Cristian Ciobanu – Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” – Iasi, lucrarea The King’s Mountains,
Iuliana Teodorescu Ciocanea – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, lucrarea HEXED,

Dirijat de: 

Antonel Temistocli – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, 
Ariadna Ene Iliescu – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti,
Dmitrii Chiricov – Academia Nationala de Muzica „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca.

Antonel Temistocli este un tanar dirijor, absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde si-a perfectionat abilitatile in dirijatul de orchestra si cor. In prezent, urmeaza studiile doctorale in cadrul aceleiasi institutii. Activitatea sa profesionala s-a concentrat pe coordonarea mai multor ansambluri instrumentale si vocale din viata artistica muzicala, reusind sa obtina performante remarcabile. Cu un interes pronuntat pentru muzica contemporana, Antonel se implica activ in proiecte colaborative care promoveaza si faciliteaza dialogul dintre dirijori si compozitori, indreptandu-se catre un deziderat promitator, si anume, conturarea viitorului muzicii culte.



Ariadna Ene Iliescu a studiat compozitie si dirijat de orchestra la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. Canta la pian, uneori la viola, vioara si la alte instrumente. Muzica i-a fost aproape de cand se stie si reprezinta pentru ea atat un mod de exprimare, cat si un teren de cautari, experiment si joaca. Exploreaza improvizatia singura sau in cadrul colectivelor „Al Ehtifal” si „The Mad Haterpillars”. Incepand din 2022, desfasoara programul educational „Laboratorul de teatru muzical”, in care elevi de gimnaziu sunt provocati sa improvizeze si sa creeze muzical si dramatic.

Dmitrii Chiricov  este absolvent al specializarii Clarinet la clasa Conf. univ. dr. Poptean Razvan. Si-a continuat studiile de masterat la specializarea Dirijat sub indrumarea maestrilor Prof. univ. dr. Dumanescu Gheorghe Victor si conf. univ. dr. Crescenzi David. Cu o pasiune pentru muzica din diferite genuri si perioade stilistice, Chiricov Dmitrii se remarca prin abordarea sa expresiva, prin atentia la detalii in interpretare si prin inovatiile aduse in arta  dirijorala. A concertat alaturi de orchestre formate din studenti ai Academiei in colaborare cu solistii:  Artemii Tolocenco, Marin Moisei, Antoniu Nagy, Cristian Postoronca, Alexandru Bolganschi, Georgiana Cibisescu-Duran, Ioana Radu, Sebastian Tosa si Stefan Mut; aducand la viata interpretari remarcabile pentru lucrarile compozitorilor clasici si pana la cei ai secolului XX. A fost remarcat de mari maestri ai dirijatului in cadrul masterclass-urilor la care a participat, precum Daniele Gatti, Konrad von Abel, Roland Börger, András Vass si Cristian Mandeal.