Cel mai mare concert de percutie din Romania, la Sala Gloria din Bucuresti
3/36796
calendar_month 28 Mai 2024, 13:15


Muzicianul Zoli Tóth si Ansamblul de percutie Young Beats, parte a Programului National Cantus Mundi,  prezinta evenimentul MEET THE BEATS - cel mai mare concert de percutie din Romania, sustinut de 50 de artisti din 6 ansambluri rezidente in Suceava, Piatra Neamt, Brasov, Bacau si Bucuresti. Evenimentul incheie cel mai mare turneu dedicat muzicii de percutie din istoria Romaniei, intitulat „Concert de percutie”.

Mult asteptatul concert MEET THE BEATS se desfasoara pe 28 mai, incepand cu ora 19:00, la Sala Gloria din Bucuresti. Locurile la eveniment au fost epuizate in primele doua saptamani de la anuntarea concertului.

Concertul MEET THE BEATS este sustinut de Ansamblul de percutie Young Beats, parte a Programului National Cantus Mundi, fondat de prof. coordonator Zoli Tóth, alaturi de Ansamblul de percutie al Academiei Nationale de Muzica „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamt, condus de lect. univ. dr. Alexandru Velescu, Ansamblul de percutie Good Vibes Bucuresti, parte a Programului National Cantus Mundi, conducerea muzicala Bogdan Pop, Ansamblul de percutie „Versus” Brasov, conducerea muzicala prof. Adriana Cristina Puia, Ansamblul de percutie „Fireworks Magazin” Suceava, conducerea muzicala prof. Lucian Georgel Rusu si Ansamblul de percutie „Spirit” Bacau, conducerea muzicala prof. Mihai Balan, prof. Liviu Tugui si prof. Alexandru Beldescu.

Concertul MEET THE BEATS este coordonat muzical de Zoli Tóth si face parte din editia 2024 a amplului proiect cultural si educational intitulat „Concert de percutie”, initiat de lect. univ. dr. Alexandru Velescu de la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu scopul de a promova atat studentii si elevii institutiilor de invatamant vocational, cat si genurile muzicale destinate ansamblurilor de percutie mai putin cunoscute publicului larg din Romania. Pe scena au fost peste 50 de artisti din 6 orase. Turneul „Concert de percutie”, editia 2024, s-a desfasurat in perioada 26 martie - 28 mai 2024 si a inclus evenimente in sase orase din tara: Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Brasov, Bacau si Bucuresti.

Turneul National al ansamblului Young Beats alaturi de artistul si coordonatorul Zoli Tóth se inscrie in stagiunea artistica 2023-2024 a Academiei Nationale de Muzica „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamt. Proiectul „Concert de percutie” 2024 este organizat in parteneriat cu: Programul National Cantus Mundi, Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt, Liceul Vocational de Muzica „Tudor Ciortea” Brasov, Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau, Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul de Arta „Octav Bancila” Iasi, Palatul Copiilor Suceava, Casa de Cultura a Studentilor din Municipiul Suceava, Cercul Militar Brasov, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacau, Inspectoratul Scolar Judetean Brasov si Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?