A treia editie The Jazz Cave Festival 16 - 18 august 2023
3/34960
calendar_month 09 Iun 2023, 17:25

Pestera Ialomitei va gazdui, pentru a treia oara, festivalul The Jazz Cave Festival, un eveniment care si-a propus sa restaureze legatura organica dintre om, sunet si elementele naturii. Evenimentul va avea loc in perioada 16 – 18 august 2023 si va cuprinde concerte de jazz, dar si alte stiluri muzicale, expozitii itinerante si drumetii in statiunea turistica Pestera - Padina.

Spatiul spectaculos din Muntele Batrana va rasuna, inca o data, pe acorduri de jazz, invitand publicul sa experimenteze acustica unica a acestei incinte naturale. Festivalul va omagia diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri sustinute de formatii apreciate din Romania, Bulgaria, Albania, Azerbaidjan, Italia, Irlanda, Olanda, dar si SUA si Japonia. Rezonanta pesterii Ialomitei, cu arhitectura ei naturala de cupola, amplifica efectul muzicii, oferind o experienta unica iubitorilor jazz-ului, dar si o rezonanta spirituala, intrarea in pestera fiind strajuita de Manastirea Ialomitei, un spatiu sacru ctitorit in secolul al XVI-lea de voievodul Tarii Romanesti.Biletele sunt in valoare de 75 de lei pe zi (pentru recitalurile zilnice din pestera) sau 150 lei (abonament cu acces la toate cele evenimentele festivalului) si sunt disponibile pe platforma Enterix: https://shorturl.at/lprvU.

Biletele includ accesul la concertele si evenimente conexe din Padina, vizitarea Pesterii, a expozitiei si o degustare de vin.

Pestera Ialomitei, supranumita si „Pestera Regilor”, este un spatiu cunoscut inca din antichitate si regasit in numeroase izvoare istorice, pestera avand un loc special in scrierile  arheologice, geografice dar si de explorare a folclorului romanesc. In plus, in Parcul National Bucegi se afla si alte obiective turistice importante precum Babele, Sfinxul, Cheile Tatarului, Crucea Eroilor, Lacul Bolboci, asadar un circuit complet de vacanta, atat cultural cat si de explorare a uneia dintre cele mai frumoase zone montane a Romaniei. 

Line up The Jazz Cave Festival 2023:

Miercuri, 16 august
Catalin Milea – Tetrismatic (Romania), Yukako Yamano (Japonia), AVA Trio (Olanda), Sorina Rotaru & Alex Olteanu (Romania), Soul Serenade (Romania), Andrei Petrache Trio (Romania).

Joi, 17 august
Noise Linguistix (Bulgaria), Sokol Prekalori (Albania), Nico di Battista (Italia), Groove Garden (Romania), Jesse Davis Quartet (SUA), Koszika & Szasz Csaba (Romania), Aleka & Chris Guilfoyle (Irlanda), Opening Theory (Romania).

Vineri, 18 august
Koszika & Hotshots (Romania), Rain Sultanov & Shahin Novrasli (Azerbaidjan), Irina Sarbu Band (Romania), Ovi & Popfolklorica (Romania), Cristi Horia & Sorin Romanescu, Andrei Irimia trio (Romania).

Programul concertelor si alte noutati sunt permanent actualizate pe pagina de facebook  The Jazz Cave Festival - https://www.facebook.com/thejazzcavefestival.