10.000 de copii din Cantus Mundi canta pentru Ora Pamantului
3/36343
calendar_month 18 Mar 2024, 13:30

Sambata, 23 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 10.000 de copii si tineri din corurile si ansamblurile Programului National Cantus Mundi se vor reuni simultan în toata tara si vor marca Ora Pamantului prin concerte, recitaluri si evenimente muzicale, pentru a transmite un mesaj de solidaritate si armonie cu Pamantul.

Afla cati participanti au fost la Ora Pamantului 2024!
 
A opta editie Ora Pamantului împreuna cu Cantus Mundi este organizata în an aniversar, la zece ani de la oficializarea Programului National Cantus Mundi la nivel guvernamental. Copiii si coordonatorii lor vor desfasura concomitent activitati muzicale în 77 de localitati din Romania si Republica Moldova. S-au alaturat evenimentului ansamblurile Cantus Mundi din 32 de judete, Bucuresti si Moldova de peste Prut: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vrancea si raionul Falesti, Republica Moldova.
 
La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsa pentru o ora, iar copiii alaturi de parintii si prietenii lor vor canta în spatii publice, parcuri, piete sau în fata institutiilor din toata tara pentru sanatatea pamantului si a mediului, precum si împotriva risipei care afecteaza planeta.
 
Repertoriul tuturor recitalurilor simultane sustinute de copii face parte din brosura Ora Pamantului împreuna cu Cantus Mundi 2024, editata special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesionistii Corului Madrigal si Cantus Mundi.
 
În Bucuresti, Ora Pamantului va fi celebrata de Cantus Mundi printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comica pentru Copii. Peste 400 de copii si tineri din 16 coruri invita publicul din capitala sa îi sustina în demersul lor de a schimba lumea în bine prin muzica, implicare si responsabilitate fata de natura.
 
Baia Mare se afla din nou în topul oraselor participante, gazduind si în acest an cel mai mare numar de coristi care vor canta în Parcul „Regina Maria” si în curtea Liceului cu Program Sportiv Baia Mare. Peste 1.200 de copii din 46 de coruri si ansambluri Cantus Mundi vor sustine la Baia Mare recitaluri corale si mini-concerte dedicate planetei, începand cu ora 20:30.
 
Lista evenimentelor Ora Pamantului împreuna cu Cantus Mundi din toata tara va fi actualizata pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania.