Smiley lanseaza OAMENI, o piesa-manifest despre FIECARE om
3/35441
calendar_month 02 Nov 2023, 12:45

Cu un videoclip-premiera pentru piata din Romania, filmat in doar 5 secunde, in decorul celebrei serii Wednesday, Smiley lanseaza „OAMENI”, o piesa-manifest despre toti oamenii, dar mai ales despre FIECARE om in parte si despre rolul esential care transforma pe ORICINE in CINEVA important, insemnat, demn de respect si apreciere.  

„Am scris o piesa despre oamenii din viata noastra pe care parca nu-i vedem, desi ei conteaza atat de mult pentru bunul mers al lucrurilor din vietile noastre si fara de care lumea chiar nu ar mai fi la fel. Am facut piesa in timpul unei tabere de creatie muzicala din februarie si imi doresc mult sa o lansez ACUM, cand mi se pare un moment atat de potrivit pentru a ne opri din goana zilnica, din pititul pe dupa ecrane, din judecatile de valoare care curg in cascada, din ura care a luat locul iubirii cu tot felul de scuze, din neglijenta pentru esenta si preocuparea pentru aparenta.”, declara Smiley despre „OAMENI” pe care o descrie ca fiind una dintre cele mai frumoase piese scrise de el vreodata.Videoclipul piesei „OAMENI”, regizat de Iulian Moga, reprezinta o premiera absoluta pentru piata de video din Romania, pentru ca a fost filmat in mai putin de 5 secunde, mai exact in 4,8 secunde, cu o camera de filmat de superviteza. „Clipul este fantastic, a iesit senzational! Felul in care este filmat, adica in doar cateva secunde, dar atat de pline, de muncite, de incarcate de pregatiri, de dinamica, este de fapt fix ca metafora si mesajul intregii piese. Intr-o frantura de goana pe strada de cateva secunde se ascund de fapt sute de chipuri pe langa care trecem nepasatori, cu ochii in jos, preocupati doar de noi si care ne fac prin contributia lor drumul bun si normal. Catre ei trebuie sa ridicam privirea, sa zambim, sa salutam, sa multumim, sa ii facem pe toti, dar de fapt pe FIECARE in parte, sa conteze si in ochii nostri, nu numai in tabele cu cifre si rezultate sau in evidentele reci ale unor superiori.”, povesteste Smiley despre videoclipul piesei „OAMENI” care este si primul din Romania filmat in decorul celebrei serii la nivel mondial Wednesday, alaturi de Alexandra Caplescu, una din artistele care au dublat-o pe Wednesday Addams in film, dar si de indragitul actor Alex Bogdan, cunoscut pentru rolurile satirice, care joaca in clip rolul elevului de bani gata, care a fentat scoala.    Co-productie HaHaHa Production si Cat Music, cu muzica si productia semnate de Smiley impreuna cu Lucian Nagy si cu versurile semnate de Smiley si Vlad Ciresan, piesa „OAMENI” a avut si o precampanie de lansare cu un puternic impact emotional. 

In plin val de reduceri sub titlul Black Friday, in care mii de produse sunt valorizate, ridicate la grad de importanta si aduse in ochii si necesarul cumparatorilor prin reduceri masive, oamenii devin neesentiali si isi pierd ei insisi valoarea reala care devine echivalenta cu potentialul financiar sau cu statutul social. Astfel, Smiley si echipa creativa de la HaHaHa Production au creat o campanie prin care se „vand” oameni la „nici doi bani”, doar-doar ajung sa fie bagati in seama si valorizati. Cu interpretarea actorului Alexandru Conovaru, dupa un text scris ca un pamflet amar de catre creativii Paul Cioc si Titus Dumitrescu, clipul de prelansare a piesei „OAMENI” a aruncat in eterul internetului campania de reduceri, cu oameni pe care nu dai nici 2 bani, la oferta de doar 1,99 de bani -  https://youtu.be/EVXx0xDuZlI?feature=shared. 

In contrapartida, fara sa imbrace pe nimeni in haine de erou, ci doar sa valorizeze firesc si onest fiecare om din jur, Smiley vorbeste pe canalele sale de social media si canta despre OAMENI care, zi de zi, fac din lume un spatiu viu, educat, frumos, sanatos si curat, dar pe care nimeni nu pare sa-i vada. „Spune-mi ce-ar fi lumea fara ea, fara el, fara ei!”, semnaleaza Smiley despre oamenii „pierduti in fundal”.