hit.ro  »  Muzica  »  Noutati  »  Muzica online free in schimbul reclamei

Muzica online free in schimbul reclamei

calendar_month 10 Dec 2007, 09:25

Dupa refuzurile mai multor giganti ai industriei de muzica de a oferi content pentru nume celebre, Universal Music Group a acceptat sa colaboreze cu social network imeem. Imeem are, in prezent, intelegeri incheiate cu cele patru mari companii, pe langa UMG numarandu-se si Sony BMG Music Group, Warner Music Group si EMI Group.

Anul 2007 se incheie astfel in mod fericit pentru imeem, tinand cont ca la inceputul acestui an, nici una dintre cele 4 companii nu vroia sa semneze un contract pentru noul serviciu interactiv sustinut de reclama. Warner chiar a dat imeem in judecata, sustinand ca permite membrilor sa faca upload si share MP3 pe produse Warner Music. Compania a renuntat insa la acuzatii in iulie si a semnat un parteneriat care ofera streaming de melodii intregi in schimbul unei parti din venitul inregistrat din publicitate de catre imeem. Un acord similar a fost incheiat cu Sony BMG in septembrie, urmat de unul cu EMI in octombrie.

Imeem se lauda in prezent cu 19 milioane de utilizatori iar noile contracte semnate ii vor asigura, cel mai probabil, o crestere in viitor.

In acelasi timp, imeem sustine ca are deja contracte de publicitate cu nume mari de pe piata internationala, precum Apple, Nike, Microsoft si Toyota.

Astfel de intelegeri intre companiile din industria muzicala si site-uri cu servicii sustinute de reclama (precum Imeem sau Ruckus) sunt o dovada a faptului ca venitul inregistrat din publicitatea online este luat in considerare si ca, poate, il va depasi pe cel inregistrat de comercializarea de CD-uri.

Sursa: Forbes

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?