hit.ro  »  Muzica  »  Noutati  »  Muzica digitala castiga tot mai mult teren in fata CD-ului

Muzica digitala castiga tot mai mult teren in fata CD-ului

calendar_month 19 Dec 2008, 15:45

Consumatorii de muzica sunt din ce in ce mai doritori sa cumpere melodii de pe Internet, insa scaderea semnificativa a interesului pentru CD-uri trage in jos consumul de muzica per total, arata un raport realizat de o forma de cercetare americana.

Pe parcursul celui de-al treilea trimestru fiscal al acestui an, s-a raportat o crestere, la nivel global, atat a utilizatorilor care cumpara muzica in format digital cat si a numarului de melodii vandute. Download-urile legale de muzica au fost in crestere cu 29 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit aceluiasi raport.

De asemenea, majoritatea site-urilor de specialitate au anuntat o crestere a volumului de melodii vandute cu pana la 23 de procente pentru acelasi trimestru al acestui an, desi o parte din aceasta crestere a fost atribuita unui numar tot mai mare de download-uri per utilizator, potrivit firmei de cercetare. Totusi, numarul de utilizatori a ramas aproximativ acelasi cu cel inregistrat anul trecut.

Desi nu este deloc surprinzator, se pare ca adolescentii au reprezentant cel mai important factor de crestere, din punct de vedere al consumatorilor.

De asemenea, jocurile video precum Rock Band sau Guitar Hero au contribuit masiv la achizitionarea melodiilor. In multe dintre cazuri, gamingul ii poate ajuta pe consumatori sa isi aminteasca de muzica preferata, a sustinut un analist al industriei muzicale.

Chiar daca, pe de o parte, lucrurile sunt infloritoare pentru industria muzicala digitala, pe de alta parte casele de discuri si magazinele de formate muzicale fizice intampina grautati. Vanzarile de CD-uri cu muzica au scazut cu 19 procente, la nivel mondial, cel mai probabil in randul adolescentilor si tinerilor adulti.

Sursa: CNet

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?