hit.ro  »  Multimedia  »  TV  »  Totul despre televizoarele LED. Ghid de achizitie!

Totul despre televizoarele LED. Ghid de achizitie!

calendar_month 25 Feb 2013, 15:00
O noua categorie de televizoare incepe sa cucereasca piata de profil din lume si din Romania - este vorba despre televizoarele LED. In primul rand, sa lamurim ce inseamna LED (Light Emitting Diode).
Led-ul este o dioda care emite lumina si, in prezent, la televizoarele moderne nu este folosita pentru a afisa imaginea de pe ecran, ci pentru a oferi lumina de fond.
Tehnologia LED este cea mai eficienta metoda pentru lumina de fond. Evident ca ecranul dumneavoastra este in continuare unul de tip LCD, insa in ultimii ani, acestei tehnologii i s-a adus un plus de calitate, de care trebuie sa fim constienti cand ne cumparam un televizor modern.

In primul rand, s-a imbunatatit gama de culori si rata de contrast. Cu siguranta, ati observat ca la televizoarele moderne, imaginea este mai stralucitoare, deoarece tehnologia LED permite afisarea unui alb si negru mult mai intense. Nu este de neglijat nici consumul redus de energie al televizoarelor LED, deci economisim si bani, dar protejam, in acelasi timp, si mediul inconjurator.
Noua tehnologie a permis sa avem televizoare mult mai subtiri. Desi designul in sine este mult mai frumos si atragator, ecranele care utileaza TV-urile LED au dimensiuni mai generoase. Daca sunteti in situatia de a va inlocui televizorul, ar trebui sa tineti cont si de faptul ca, fata de vechile aparate, cele moderne sunt High Definition (HD).

Imaginea HD este mult mai clara, ofera detalii mai bune si evident se poate transfera pe alte dispozitive la o calitate pe care vechile televizoare nu o permiteau. Avantajul oferit de televizorul LED backlight este acela ca depaseste limitarea vechilor televizoare LCD, in ceea ce priveste numarul de culori prezente pe ecran.
Pentru noua tehnologie folosita la televizoarele LED sunt disponibile doua variante de a beneficia de aceasta inovatie. Prima foloseste tehnologia LED pentru a lumina marginile ecranului, iar cea de a doua transmite lumina din spatele ecranului. Nu se poate spune ca una din variante este mai buna decat cealalta, deoarece fiecare are avantajul sau. Astfel, spre exemplu, cele ce utilizeaza LED backlight din spatele ecranului permit afisarea culorilor mai intunecate la o calitate superioara. Insa ambele sunt utilizate cu succes, cumparatorul fiind singurul care trebuie sa decida ce varianta isi doreste. Diferenta majora intre cele doua variante este grosimea televizorului, cele cu iluminare pe margine fiind mai subtiri.
Un excelent aparat din aceasta gama (LED) este televizorul LED Horizon 19HL600 HD Ready cu diagonala de 48 cm. Acesta va ofera o rezolutie de 1366 x 768, avand urmatoarele dimensiuni: 463 x 340 x 135 mm.

Mai aveti la dispozitie in functie de preferinte, USB Player JPEG, MP3|MP4, MPEG4, MKV, iar pentru conectivitate aveti conectori HDMI, USB si Scart. O oferta completa gasiti si pe situl OKTAL.
Daca sunteti in cautarea unui televizor nou, ar fi bine sa alegeti unul de tip LED. Desigur, nu uitati nici ca producatori precum LG sau Samsung se afla intr-o permanenta, competitie pentru a va oferi televizoare moderne, cu performante exceptionale la preturi din ce in ce mai atractive.
Tu ce televizor ai acasa? 

Sondaj

Ce placa video aveti?