hit.ro  »  Multimedia  »  TV  »  NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max in Romania pe 24 mai

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max in Romania pe 24 mai

calendar_month 14 Mai 2024, 11:30


Ilie Nastase, „baiatul rau” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezinta viata si cariera sa remarcabila. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe si Libra Films, documentarul va fi lansat in 23 de tari in saptamana lansarii platformei de streaming Max in Europa, la scurt timp dupa proiectia pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) si de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery.

"NASTY a fost o calatorie incredibila pentru mine, o calatorie minunata pe calea amintirilor. Pana acum, reactia publicului a fost extraordinara. Ma bucur foarte mult ca documentarul va fi difuzat pe Max in Europa si ca mai multi oameni au sansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci si un film despre o alta epoca a sportului, despre prietenie, despre munca grea si despre ce inseamna sa ramai credincios tie insuti. Este ceea ce am facut intotdeauna. Am facut-o in felul meu.", spune Ilie Nastase.

Ilie Nastase a devenit un nume important al tenisului in anii '70 si '80, castigand titluri la US Open, Roland Garros si Wimbledon. Meciurile sale au atras multimi mari si o atentie uriasa din partea presei, atat datorita stilului sau de joc, cat si a personalitatii sale. Amuzant, simpatic si, uneori, arogant si excentric, Nastase a fost aclamat, huiduit, dar niciodata ignorat.

"Sunt foarte fericita ca am coprodus acest film fascinant despre viata lui Ilie Nastase - o legenda a tenisului, ale carui meciuri le-am savurat in copilarie si a carui carisma pe teren este recunoscuta si astazi. Producatorii au portretizat parcursul acestui sportiv est-european care a depasit granitele cu talentul si personalitatea sa, care i-au adus porecla Nasty pentru stilul sau captivant si adesea controversat. Acest film surprinde esenta unui adevarat showman, amintindu-ne de mostenirea lui Nastase si de amprenta pe care a lasat-o asupra lumii tenisului.", spune Hanka Kastelicová, Vice President & Executive Producer Documentaries HBO EMEA - HBO Max la Warner Bros. Discovery.

"Ilie Nastase pe teren a fost fabulos. Acest tanar dintr-o tara comunista a reusit, in doar cativa ani, sa cucereasca lumea cu talentul si personalitatea sa. Am lucrat la acest proiect timp de 5 ani, timp in care am descoperit arhive impresionante despre cariera si viata lui Nastase si am avut ocazia sa discutam cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influentati de el. Cred ca, in final, eforturile noastre se vor vedea pe ecran - un portret al unui personaj complex, mereu surprinzator, greu de definit, care a facut istorie pentru Romania si pentru tenis.", spune Tudor Giurgiu, regizor si producator.

De pe 24 mai, abonatii Max din Ungaria, Romania, Spania, Portugalia, Andorra, Slovacia, Moldova, Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Suedia, Finlanda, Danemarca, Norvegia, Islanda si Polonia vor putea viziona documentarul pe noua platforma de streaming. In iunie, „NASTY” va fi disponibil pe Max in Republica Ceha si din toamna in Lituania, Letonia si Estonia prin intermediul pachetelor oferite de operatori cu HBO OD.

Ilie Nastase a fost primul jucator de tenis care a ajuns in fruntea clasamentului ATP in 1973 si este unul dintre putinii jucatori din istorie care a castigat peste 100 de titluri. Talentul sau natural si personalitatea sa, atat pe teren, cat si in afara lui, i-au atras porecla Nasty si l-au transformat pe Nastase intr-o vedeta globala, influentand sportul pentru totdeauna. De asemenea, documentarul se numara printre putinele productii romanesti care vor avea o proiectie speciala in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, pe 23 mai 2024, sarbatorind documentarul si mostenirea lui Ilie Nastase.„NASTY” aduce imagini de arhiva remarcabile si interviuri exclusive cu personalitati sportive de top, inclusiv cu expertii Eurosport John McEnroe si Boris Becker, explorand suisurile si coborasurile lui Nastase, controversele care l-au inconjurat si impactul pe care l-a avut asupra lumii tenisului.

Filmul este co-regizat de Tudor Giurgiu si de debutantii Cristian Pascariu si Tudor D. Popescu. In film mai apar Rafael Nadal, Björn Borg, Billie Jean King, gimnasta Nadia Comaneci si fondatorul Nike, Phil Knight; Nastase a fost primul sportiv care a semnat un contract cu brandul in 1972.

"NASTY" este produs de Libra Films in coproductie cu HBO si Televiziunea Romana. Prezentat de Fundatia Ion Tiriac, Banca Transilvania, Dedeman, Superbet, cu sprijinul Mastercard. Filmul este produs cu sprijinul Guvernului Romaniei, LIDL, Vodafone, Henkel Romania, Henkel Romania, CEC Bank, Regina Maria, HelpNet, Initiative Media. Distributia in cinematografe in Romania este asigurata de Transilvania Film. Goodfellas se ocupa de vanzarile internationale. 

HBO Max are drepturi complete si exclusive de lansare pentru „NASTY” in urmatoarele teritorii: Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Spania, Andorra, Slovacia, Moldova, Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Suedia, Finlanda, Danemarca, Norvegia si Islanda. Drepturile HBO acopera, de asemenea, Letonia, Lituania si Estonia, precum si Turcia, unde WBD a achizitionat recent BluTV, si Grecia.

 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?