Marile confruntari: Filmele "Black Hawk Down" si "Hamburger Hill", in noiembrie la Warner TV
8/8248
calendar_month 12 Oct 2022, 10:00

Filmele de actiune "Hamburger Hill/ Hamburger Hill - Misiune sinucigasa" si "Black Hawk Down/ Operatiunea Mogadishu" fac parte din programul "Marile confruntari" pe care Warner TV l-a pregatit pentru luna noiembrie.
"Hamburger Hill - Misiune sinucigasa" (SUA, 1987), regizat de John Irvin, cu Dylan McDermott si Don Cheadle în distributie, este reinterpretarea uneia dintre cele mai sangeroase lupte din Razboiul din Vietnam.
Sase sute de soldati americani au participat la lupta din Valea Ashau, în mai 1969, iar un sfert dintre ei si-au gasit sfarsitul acolo.
Filmul scris de James Carabatsos relateaza povestea plutonului, cu dramele soldatilor, nelinistile lor, dar si cu momentele vesele pe care reusesc sa le creeze.
Productia americana poate fi urmarita la Warner TV pe 20 noiembrie, de la ora 21:00.
"Operatiunea Mogadishu" (SUA - Marea Britanie, 2002), regizat de Ridley Scott, îi are în distributie pe Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Orlando Bloom, Sam Shepard si Tom Hardy.
Premiata cu Oscar pentru montaj si sunet si nominalizata pentru regie si imagine, drama scrisa de Ken Nolan este bazata pe o actiune a unor trupe de elita americane în capitala Somaliei.
Lungmetrajul, nominalizat la BAFTA si la premiile acordate de Sindicatul regizorilor americani si de Sindicatul scenaristilor americani, a fost inclus de National Board of Review între cele mai bune zece filme ale anului.
"Operatiunea Mogadishu" va fi difuzat de Warner TV pe 27 noiembrie, de la ora 21:00.