Leonardo DiCaprio si Martin Scorsese, aniversati la Warner TV
3/35359
calendar_month 16 Oct 2023, 09:45


Warner TV sarbatoreste zilele de nastere ale lui Leonardo DiCaprio (11 noiembrie) si Martin Scorsese (17 noiembrie), cu un program special de filme de succes ale celor doua staruri de la Hollywood.

Leonardo DiCaprio, care va implini 49 de ani, si Martin Scorsese, 81 de ani, au colaborat de-a lungul timpului pentru sapte productii, printre care „The Wolf of Wall Street”, „The Departed” si „Shutter Island”, ce vor fi difuzate si de Warner TV.

Programul dedicat actorului, intitulat „La multi ani, Leo DiCaprio!”, va debuta pe 11 noiembrie, la ora 20:00, cu „Inceputul/ Inception” (2010), regizat de Christopher Nolan.

Lungmetrajul, recompensat cu patru trofee Oscar, are in centru un hot care fura secrete ale unor companii prin utilizarea tehnologiei de partajare a viselor. Primeste o sarcina inversa - de a planta o idee in mintea unui director executiv, dar trecutul tragic al acestuia poate duce proiectul si echipa la dezastru.
 
Din distributie fac parte Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Marion Cotillard, Tom Hardy si Cillian Murphy.

Bazat pe povestea adevarata a lui Jordan Belfort, de la ascensiunea lui ca agent de bursa care duce o viata de lux pana la declinul care a implicat infractiuni si guvernul federal, „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street” (2013), regizat de Martin Scorsese, va fi difuzat pe 11 noiembrie, de la ora 22:55.

Din distributia filmului care a fost nominalizat la cinci categorii ale premiilor Oscar mai fac parte Jonah Hill, Margot Robbie si Matthew McConaughey.

Ziua regizorului este sarbatorita de Warner TV, sub titlul „La multi ani, Martin Scorsese!”, incepand cu 17 noiembrie, ora 22:30, cand va difuza „Cartita/ The Departed” (2006). 
Leonardo DiCaprio este un politist sub acoperire care cauta sa demaste o „cartita” din politie. In timp ce incearca sa se identifice reciproc, cei doi se infiltreaza intr-o banda irlandeza din sudul orasului Boston.

Lungmetrajul i-a adus lui Scorsese un Oscar pentru regie, dar a fost desemnat si „cel mai bun film al anului”, a fost premiat de Academia americana si pentru montaj (Thelma Schoonmaker) si pentru scenariu adaptat (William Monahan).

Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Wahlberg si Martin Sheen fac parte din distributie, dar si Vera Farmiga si Alec Baldwin.

In continuarea acestuia, de la ora 01:30, Warner TV a programat „Insula Shutter/ Shutter Island” (2010), in care Martin Scorsese i-a coordonat pe Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams si Patricia Clarkson.

Doi agenti americani sunt trimisi la un azil de pe o insula indepartata pentru a investiga disparitia unui pacient. Unul dintre ei descopera un adevar socant despre acest loc.