Joi cu Mad Max, in septembrie la Warner TV
3/35171
calendar_month 14 Aug 2023, 12:33

Serile de joi din luna septembrie stau sub marca „Mad Max” la Warner TV, care propune spre vizionare, de la ora 21:00, primele trei filme din franciza australiana – „Mad Max” (1979), „Mad Max Road Warrior” (1981) si „Mad Max Beyond Thunderdome” (1985).

Seria filmelor de actiune distopice a fost creata de George Miller si Byron Kennedy. A inceput in 1979, cu „Mad Max”, si a fost urmata de trei continuari: „Mad Max 2” (1981, lansat in Statele Unite sub titlul „Road Warrior”), „Mad Max Beyond Thunderdome” (1985) si „Mad Max: Fury Road” (2015). In prezent, este in pregatire cel de-al cincilea lungmetraj din franciza, prequelul „Furiosa”.

George Miller a regizat sau a co-regizat toate cele patru filme. Actorul australian Mel Gibson a interpretat personajul titular Max Rockatansky in primele trei filme, apoi Tom Hardy a preluat personajul, in „Mad Max: Fury Road”.

„Mad Max” (1979), regizat de George Miller, va fi difuzat de Warner TV pe 7 septembrie. In centrul actiunii se afla Max Rockatansky, un ofiter de politie, intr-o Australie a viitorului care se confrunta cu un colaps al societatii din cauza razboiului si a lipsei critice de resurse. Cand sotia si copilul lui sunt ucisi de o banda de motociclisti, Max se razbuna si devine un singuratic in deriva prin desert. Pe masura ce Australia devine tot mai barbara, el incepe sa ajute unele comunitati, initial in interes propriu, dar motivele lui au si baza altruista.

Din distributia primului film fac parte, intre altii, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne, Steve Bisley si Tim Burns.

„Mad Max Road Warrior” (1981), regizat de acelasi George Miller, va putea fi vizionat pe 14 septembrie.

In pustiul australian post-apocaliptic, Rockatansky – devenit hoinar – accepta sa ajute o comunitate mica, dar bogata in benzina, sa scape de o ceata de banditi.

Alaturi de Mel Gibson, din distributie fac parte Bruce Spence, Michael Preston si Vernon Wells. 

In „Mad Max Beyond Thunderdome” (1985), difuzat de Warner TV pe 21 septembrie, lui Mel Gibson i se alatura cantareata Tina Turner, in rolul Aunty Entity.

Lungmetrajul, pe care George Miller l-a regizat impreuna cu George Ogilvie, il prezinta pe Rockatansky - exilat din cel mai avansat oras al Australiei post-apocaliptice - in postura de lider al unor copii abandonati cu care se aliaza impotriva reginei orasului.