In decembrie ai intalnire cu Superman la Warner TV
3/35515
calendar_month 16 Nov 2023, 09:55


Superman vine la Warner TV in decembrie, sub genericul „Miercuri cu Supereroi”, dupa ce luna noiembrie a fost dedicata lui Batman.
Personajul american de benzi desenate Superman, creat in 1938, a aparut in mai multe productii media incepand cu anii 1940 - radio, televiziune, filme si jocuri video.

Warner TV va difuza, incepand cu 6 decembrie, in fiecare miercuri seara, de la ora 20:30, patru lungmetraje din franciza „Superman” cu Christopher Reeve protagonist. In cele patru filme, el joaca alaturi de Margot Kidder, in rolul Lois Lane, in timp ce Gene Hackman interpreteaza personajul negativ Lex Luthor in trei dintre ele. 

In productiile care au generat mai mult de 630 de milioane de dolari la nivel mondial mai apar actorii Marlon Brando, Robert Vaughn si Richard Pryor, intre altii.

„Superman” (1978), regizat de Richard Donner, cunoscut si pentru seria filmelor „Lethal Weapon”, spune povestea unui copil extraterestru orfan, Kal-El, de pe o planeta in colaps care este trimis pe Pamant. Aici este crescut de o familie de fermieri, care l-a botezat Clark Kent, si dezvolta superputeri. Devenit adult, lucreaza in redactia Daily Planet si ajunge primul cel mai mare supererou.

Lungmetrajul a primit trei nominalizari la Oscar, pentru sunet, montaj si muzica originala, iar Les Williams a primit un trofeu onorific pentru efecte vizuale.

„Superman II” (1980), regizat de Richard Lester, cunoscut pentru „A Hard Day’s Night”, impreuna cu Richard Donner, va fi difuzat pe 13 decembrie. In aceasta continuare, Superman este de acord sa isi sacrifice puterile pentru a incepe o relatie cu jurnalista Lois Lane, fara sa stie insa ca trei raufacatori kryptonieni pe care i-a eliberat din greseala vor sa cucereasca Pamantul.

„Superman III” (1983), regizat de Richard Lester, intra in programul Warner TV pe 20 decembrie. Superman il confrunta pe omul de afaceri Ross Webster (jucat de Robert Vaughn), care il foloseste pe geniul informatician Gus Gorman (Richard Pryor) pentru a-si duce la bun sfarsit planurile de a prelua controlul economic global. Cei doi creeaza o masinarie ce controleaza intreaga lume, inclusiv vremea, si care il imparte pe Superman in doua: cel bun si cel rau.

„Superman IV: Lupta pentru pace” (1984), regizat de Sidney J. Furie, va putea fi urmarit pe 27 decembrie. In acest film, Omul de Otel porneste o cruciada pentru dezarmarea nucleara si intalneste cea mai noua creatie a lui Lex Luthor, Omul Nuclear.